Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Arnold és Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.
A+ A A-

Minden hepatitis C-fertőzőtt korszerű gyógyszert kap

HepatitisCA hepatitis C-fertőzöttek közül azok, akik még nem voltak súlyos állapotban eddig az olcsóbb a gyógyszert kapták.

4000 hepatitis C fertőzött beteg hozzájuthat a legkorszerűbb gyógyszerhez

Várhatóan a jövő év végéig valamennyi ismert, körülbelül 4000 hepatitis C fertőzött beteg hozzájuthat a legkorszerűbb gyógyszerhez - tudta meg a Népszava. Információik szerint ugyanis az innovatív készítmények körében hirdetett közbeszerzéssel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek (NEAK) a korábbi tízmillió feletti kezelési árat sikerült másfél millió forint alá, a korábbi ár tizedére csökkenteni.

Úgy tudják, a hepatitis C korszerű terápiájának biztosítására három gyártó indult a NEAK által meghirdetett vakliciten. Azt azonban, hogy ki nyerte meg a tendert, nem közölte lapunkkal az EMMI sajtóosztálya. A tenderkiírás szerint viszont a nyertes cég szállíthatja a betegek ellátáshoz szükséges mennyiség 70 százalékát, a többi induló pedig osztozhat a piac maradék 30 százalékán.

Hepatitis C - a korszerű gyógyszerek a vírus-szintézis különböző pontjain támadnak és 100 százalékosan gyógyítanak

Gógl Árpád, a Nemzeti Hepatitis Koalíció alapító tagja, korábbi egészségügyi miniszter a Népszavának azt nyilatkozta: a korszerű gyógyszerek a vírus-szintézis különböző pontjain támadnak és 100 százalékosan gyógyítanak, eltüntetik a beteg szervezetéből a vírust.

Hozzátette: eddig, miután a kezelésre nem volt olyan sok pénz, csak a 3.-4. stádiumú betegek kaphatták a legkorszerűbb terápiát. Jövőre 600 millió forintból megkezdik az egészségügyben dolgozók szűrését, ők azok, akik gyakran önhibájukon kívül fertőződnek meg a vírussal. A legújabb, a teljes gyógyulást hozó készítményeket még ők sem kaphatták meg automatikusan.

 

Kapcsolódó kifejezések: NEAK  hepatitis C  vaklicit 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!