Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Jenő napja van. Holnap Erzsébet napja lesz.
A+ A A-

Átadták „Az év praxisa a Kárpát-medencében” díjakat

Döntöttek a szavazók, megvannak a nyertesek!Mindszentről és Erdélyből, Mádéfalváról érkezett a két első helyezett. A hetedik alkalommal kiírt pályázatot Dr. Ávéd János hazai és Dr. Kovács Rozália határon túli háziorvos nyerte meg.

A Kárpát-medencén átívelő pályázat díjátadó gáláján - az Emberi Erőforrás Minisztériumban - dr. Szentes Tamás helyettes államtitkár, a zsűri elnöke köszöntötte a megjelent TOP 21 Praxis képviselőit (hiszen a zsűri egy különdíjat is kiadott), valamint a megjelent polgármestereket, megyei kormányhivatalok munkatársait, plébánosokat és lelkészeket, idős- és gyermekotthonok vezetőit, határon túli szerkesztőségeket, akik számos történetet írtak, azaz ajánlották háziorvosukat.

Az elmúlt években, hat esztendő alatt, több mint 1200 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben. Közülük százhúszan kapták meg „Az év praxisa a Kárpát-medencében” kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrás Minisztérium épületében. Ez a szám, most újabb 20 praxissal gyarapodott.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy 2016. december 20-án sajtótájékoztató keretében indították el hivatalosan az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalban „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázatot, amelynek fővédnöke Semjén Zsolt Miniszterelnök-helyettes. A helyszín nem véletlen: a hivatal harmadjára támogatta a versengést, amelynek célja, hogy az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és a háziorvosok kitartó, szolgálatkész munkájára irányítsa a szélesebb nyilvánosság figyelmét, erősítve ezzel a praxisok megbecsülését, presztízsét.

„Az év praxisa a Kárpát-medencében” - díjátadó

Az is elhangzott, hogy a hét éve tartó pályázat során idén érkezett be a legtöbb ajánlás, több mint 350 történetet küldtek be háziorvosukról fél esztendő alatt a hálás páciensek, és az önkormányzatok,szakmai és érdekvédelmi szervezetek.
Az ajánlások közül közül választották ki a bírálóbizottság tagjai a 10-10 legjobb történetet, illetve praxist. A végső sorrendet azonban nem a zsűri, hanem a www.evpraxisa.hu internetes portál olvasói és szavazói döntötték el. Tavaly összesen 40.000, idén több mint a duplája, majd 90.000 voks érkezett Erdélyből, Ukrajnából, Szlovákiából, de Norvégiából, Hollandiából, Írországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Franciaországból, Svédországból is, azaz sikerült a Kárpát-medencén túli magyar diaszpórát is megszólítani.

„Örülök a pályázat közösségformáló erejének, hiszen ahogy a legnagyobb közösségi portál hozzászólásaiból kiderül: idén például Mindszent, Csongrád és az erdélyi Mádéfalva, valamint Oklánd lakosságát kovácsolta közösséggé, hogy a jó ügy mellé állhatnak.” - hangsúlyozta a zsűri elnöke, aki végezetül mindenkinek a figyelmébe ajánlotta a portál böngészését, hogy minél többen megismerhessék az olykor novellaszépségű ajánlásokat.

A praxisok képviselőit a zsűri tagjai és a támogatók is méltatták, azaz a Magyar Örökség díjas Berszán Lajos atya Gyimesfelsőlokról, Béres Klára a a Béres Alapítvány elnöke, valamint Dr. Farsang Csaba a Magyar Hypertonia Társaság örökös tiszteletbeli elnöke, Dr. Kásler Miklós az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, Dr. Rurik Imre a Debreceni Családorvosi Intézet vezetője, valamint Böszörményi Krisztina, Fodor Erika, Lázár Szabolcs, Oláh Péter és Vincze Attila.

„Az év praxisa a Kárpát-medencében”

Hazai nyertesek Határon túli nyertesek
1. Dr. Ávéd János (Mindszent) 1. Dr. Kovács Rozália (Mádéfalva - Erdély)
2. Dr. Gali Ida (Csongrád) 2. Dr. Nuszer Zoltán (Oklánd - Erdély)
3. Dr. Székely Annamária (Miskolc) 3. Dr. Bokor Márton (Csíkszereda - Erdély)
4. Dr. Darvai László (Ostoros) 4. Dr. Baksa Géza (Nagydobrony - Kárpátalja)
5. Dr. Fodor Zsuzsanna (Pusztaföldvár) 5. Dr. Matus Mária (Dunaszerdahely - Szlovákia)
6. Dr. Hasitz Ágnes (Szentendre) 6. Dr. Gaál Géza (Beregszász - Kárpátalja)
7. Dr. Németh András (Zalavár) 7. Dr. Váradi István (Farkaslaka - Erdély)
8. Dr. Kormány Zsolt (Budapest) 8. Dr. Megyeri Melinda (Nagypalád - Kárpátalja)
9. Dr. Kovács György Zoltán (Körösladány) 9. Dr. Dicska Viktor (Csongor - Kárpátalja)
10. Dr. Mangó Gabriella (Gyöngyös) 10. Dr. Dolán Rózsa (Magyarbél - Szlovákia)
 
Különdíjas: Dr. Juhász Zsuzsanna (Biatorbágy)  

 

Kapcsolódó kifejezések: Az év praxisa a Kárpát-medencében  Év praxisa 
© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!