Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Auguszta napja van. Holnap Viola napja lesz.
A+ A A-

Meghalt a kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak

bw roseTizenhat napon át küldöttek az orvosok a kislány életéért a GOKI-ban.

Az Országos Kardiológiai Intézetben nincs CT, ezért a betegeket vizsgálatra másik kórházba szállítják, olykor nyitott mellkassal.

Meghalt az a kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak át a gyermekszív klinikáról a Heim Pál Gyermekkórházba, mert előbbiben nem volt CT. A halálhírt a kislány nagymamája közölte a Klubrádió betelefonálós műsorában. A gyereket péntek délelőtt szállították át, este 9-re meghalt. A nagymama elmondása szerint az orvosok 16 napot küzdöttek a kislány életéért - olvasható a hvg.hu portálon.

Az egyébként a nagymama első telefonja nyomán derült ki, hogy az Országos Kardiológiai Intézetben nincs CT illetve MR, ezért a gyerekeket a Heim Pál Gyermekkórházba, a felnőtteket az István Kórházba szállítják át.

Az intézet főigazgatója az RTL Klubnak azt mondta, hetente 8-10 alkalommal fordul elő, hogy műtét előtt másik kórházba kell menniük a betegeknek a gépek hiánya miatt. Rendszeresen kértek pénzt a műszerekre, hogy házon belül is el tudják végezni a vizsgálatokat, de eddig nem kaptak. Balog Zoltán azt ígérte, jövőre mindenképpen kap CT-t a Kardiológiai Intézet, vagyis az a kórház is, ahol a legkomolyabb szívműtéteket végzik az országban.

A teljes cikk itt olvasható!

Kapcsolódó kifejezések: CT  diagnosztika  kardiológiai intézet  komputertomográf 
© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!