Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma János és Pál napja van. Holnap László napja lesz.
A+ A A-

Veronai baleset - Honvédkórház: égési sérülésekkel érkezett az első két sérült

20170122 honvedkorhazMásod- és harmadfokú égési sérülésekkel érkezett vasárnap délután a budapesti Honvédkórházba a pénteki veronai buszkatasztrófa két súlyos sérültje - közölte Tamás Róbert, az intézmény orvos igazgatója vasárnap este tartott sajtótájékoztatóján.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ igazgatója elmondta, információk szerint vasárnap délután fél hét előtt a baleset harmadik, Budapestre mentőautóval érkező súlyos sérültje is átlépte a határt és várhatóan este 8 óra körül az intézményükbe érkezik.

A kórházba érkezett első két sérült, 50-60 év közötti férfi és nő, állapota stabil - közölte Tamás Róbert megjegyezve, hogy a testi és főleg lelki sérüléseik kezelése hosszú ideig tarthat. Az igazgató elmondta, pár mondatot váltott a sérültekkel, amikor leszállt velük a helikopter, és a hozzátartozók is úton vannak már.

Megerősítette, hogy a negyedik, ugyancsak felnőtt sérült az előzetes információkkal szemben hétfőn fog az intézménybe megérkezni mentőautóval, neki végtagsérülései is vannak.

Az orvos ezredes elmondta, a betegek állapota stabil, kommunikálnak, jelenleg vizsgálatuk folyik, az elkövetkező órákban pedig elkészítik a terápiás tervet is. Hozzátette: a kinti orvosokkal folyamatosan tartották a kapcsolatot, és az olasz kollégák folyamatosan tájékoztatást adtak a sérültek állapotáról.

Tamás Róbert a sérültek felépüléséről egyelőre nem kívánt jóslásokba bocsátkozni, de megjegyezte, mind a testi, mind a lelki sérülésekből hosszú lesz a felépülés.
Tamás Róbert jelezte, orvos kollégái önként, szabadságukról jelentkeztek munkára.

20170122 veronai buszbaleset

A veronai buszkatasztrófa két súlyos sérültjét hazaszállító repülőgép érkezik a Liszt Ferenc-repülőtérre 2017. január 22-én. A két sérültet mentőhelikopterekkel a Honvédkórházba szállították.
MTI Fotó: Lakatos Péter

A két sérültet repülővel hozták Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, onnan mentőhelikopterrel vitték a Honvédkórházba.

Az áldozatok és a válságos állapotban lévő utasok azonosítása napokat vehet igénybe az olasz hatóságok tájékoztatása szerint.

MTI Fotó: Marjai János

Kapcsolódó kifejezések: Honvéd kórház  Veronai buszbaleset 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!