Ma Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.
A+ A A-

Szócska Miklóst jelölték a WHO vezetőjének

WHO director general seatSzócska Miklóst, az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábbi egészségügyi államtitkárát jelöli a magyar kormány az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO főigazgatójának.

A WHO honlapján pénteken megjelent angol nyelvű közlemény szerint a jelölteknek november elején egy nyilvános fórumon kell beszámolniuk a tagállamok előtt arról, milyen elképzeléseik vannak a szervezet irányításával kapcsolatban.

A genfi székhelyű szervezet 34 tagú végrehajtó testülete jövő januárban a jelenlegi hat jelöltből legfeljebb ötöt választ ki, akikből egy személyes meghallgatás után legfeljebb hármat javasolnak a közgyűlésnek. A tagállamok küldöttjeiből álló közgyűlés 2017 májusában dönt az új vezető megválasztásáról.

Az új vezető 2017 július 1-jével tölti be a WHO főigazgatói posztját.

Margaret Chan jelenlegi vezetőnek jövő év június 30-án jár le a megbízatása. Szócska Miklós mellett öten indulnak még a főigazgatói posztért, Etiópia Tedros Adhanom Ghebreyesust, Olaszország Flvaia Bustreót, Franciaország Philippe Douste-Blazy-t, az Egyesült Királyság David Nabarrót, Pakisztán pedig Sania Nishtart jelölte.

Kapcsolódó kifejezések: Szócska Miklós  WHO  WHO főigazgató 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!