Ma Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.
A+ A A-

Kulisszatitkok - az OMSZ Alapítvány „Tartsd életben!” kampányfilmje

Tartsd életben!Rekordnézettség és kulisszatitkok – több mint 1 millióan látták már az Országos Mentőszolgálat Alapítvány újraélesztési kisfilmjét

Két és fél hónapja debütált az Országos Mentőszolgálat Alapítvány „Tartsd életben!” kampányfilmje, a laikus újraélesztési ismeretek minél szélesebb körű elterjesztése céljából. A figyelemfelkeltő szpot nézettsége rekordokat döntöget, hiszen elindulása óta a videómegosztó és közösségi csatornákon már több mint 1.200.000-en látták. A „Tartsd életben!” így mostanra minden idők legnagyobb internetes nézettséget elérő magyar társadalmi célú kisfilmje lett.

A British Heart Foundation azonos célból készült, 2011-es kampányfilmjén alapuló magyar változat az angol és a magyar alapítvány egyeztetéseit követően azért jött létre, hogy a humor és egy ismert dallam, a Stayin’ Alive segítségével Magyarországon is széles körben tegye ismertté a kizárólag a mellkas nyomásával történő, laikus újraélesztés legfontosabb lépéseit.

Dr. Czakler Éva, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány alelnöke szerint csak titokban álmodtak ilyen fogadtatásról: „bíztunk benne, hogy sokakhoz eljut az üzenetünk, és szeretni fogják a filmünket, de hogy ennyien? Nagyon örülünk a rekordnézettségnek és a sok-sok pozitív visszajelzésnek, ígérem, folytatjuk!”

A cél változatlan: minél többekben tudatosítani, hogy csak a mellkas nyomásával is menthetünk életet!

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy létezik, és mit is jelent a laikus újraélesztés. A mellkas másodpercenként kb. kétszeri, erős, 5-6 cm mélyre történő nyomásával ugyanúgy életet lehet menteni. „Ez egy teljesen elfogadott, csak még nem elterjedt módszer. Az emeltebb szintű, eszközös lélegeztetésre is képes segítség megérkezéséig így életben tudjuk tartani a bajbajutottat.” – foglalja össze még egyszer a legfontosabbakat dr. Czakler Éva.

A Valami Amerika 2 népszerű színészeivel, Herendi Gábor rendezésében forgatott „maffiózós kisfilm” forgatásáról készült, az alapítvány weboldalán mostantól elérhető werkfilmből az érdeklődők további kulisszatitkokat és érdekességeket is megtudhatnak.

Kapcsolódó kifejezések: OMSZ  Tartsd életben!  hirtelen szívhalál  újraélesztés 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!