Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
A+ A A-

Megújult a Honvédkórház koraszülött osztálya

Hende Csaba honvédelmi miniszter beszédet mond a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) koraszülött intenzív centruma (PIC) korszerűsített orvostechnikai eszközparkjának átadásánÁtadták a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) koraszülött intenzív centrumának (PIC) korszerűsített orvostechnikai eszközparkját hétfőn.

A beruházás valamivel több mint 112 millió forintos vissza nem térítendő uniós forrásból valósult meg, és a projekt során a legkorszerűbb inkubátorokat, lélegeztető gépeket, multifunkciós betegőrző monitorokat, ultrahangkészülékeket vásároltak, illetve megújult az ezeket összekötő informatikai rendszer is.

Hende Csaba honvédelmi miniszter ünnepi beszédében úgy fogalmazott, a koraszülött-ellátás az élet legdrámaibb hadszíntere, és a most átadott korszerű műszerekkel a veszélyeztetett újszülöttek életben maradási esélyei jelentősen javulnak. Hozzátette: az intenzív részleg halálozási mutatói jobbak az országos átlagnál.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár azt mondta: annak ellenére, hogy az uniós direktívák miatt a közép-magyarországi régió kevés fejlesztési forráshoz jutott, vannak folyamatban nagy ívű projektek.
Az államtitkár hozzátette: az országban hozzávetőlegesen 330-340 milliárd forint értékű uniós forrásból megvalósuló kórházfejlesztés zajlik, és mint mondta, ilyen lehetősége nem volt Magyarországnak az elmúlt évtizedekben. Egyben támogatásáról biztosította a Honvédkórházat arról, hogy minden hasonló fejlesztést támogatni fog a jövőben.

A Honvédkórház megújult koraszülött részlege

Nádor Csaba, a PIC-részleg vezető főorvosa elmondta, az intézmény 14 ágyas PIC-osztályán átlagosan évente 230-270 kis súlyú koraszülöttet látnak el, közülük körülbelül nyolcvan baba születik 1500 gramm alatti súllyal.
Terveik között szerepel, hogy további hat ággyal bővítik a most rendelkezésre álló kapacitásukat.

MTI / Fotó: Bruzák Noémi

Kapcsolódó kifejezések: Honvédkórház  koraszülött 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!