Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Ma Károly és Karola napja van. Holnap Adél napja lesz.
A+ A A-

Alig alkalmazzák az ízületi gyulladás kezelésére a biológiai terápiát

A Magyar Reumatológusok Egyesülete szerint az ízületi gyulladás kezelésére szolgáló biológiai terápia visszaadná a betegek életminőségét és munkaképességét, Magyarországon mégis alig alkalmazzák – tájékoztatta az egyesület szerdán az MTI-t.

novotel hotel-mre

A Magyar Reumatológusok Egyesülete csütörtöktől háromnapos kongresszust tart, amelyen neves külföldi és magyarországi előadók tekintik át a különböző reumatológiai betegségek kezelésében forradalmi áttörést hozó új, innovatív készítmények hatásait. A szakemberek ismertetik az ízületi gyulladások célzott biológiai és kémiai gyógyszeres kezelésének, valamint a köszvény, az oszteoporózis és az ízületi porckopás terápiájának a korábbiaknál jóval hatékonyabb módszereit.


Az egyesület közleményében kiemelte: a biológiai terápiás készítmények nemcsak az ízületi gyulladások fájdalmas tüneteit csökkentik, hanem meggátolják a betegség súlyosabbá válását, továbbá „visszaadják a betegek életminőségét és munkaképességét”. Ezek hatására csökken a táppénzes napok száma, és egyre kevesebb beteg válik rokkanttá – tették hozzá.

A cikk a reklám után folytatódik

Magyarországon az ízületi gyulladások mintegy hét százalékában alkalmazzák „az igen eredményes biológiai terápiát” – írta az egyesület, megjegyezve, hogy ez az arány mintegy fele az Európai Uniós átlagnak.

A Magyar Reumatológusok Egyesületének szombatig tartó budapesti kongresszusán fővédnöke a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Pálinkás József lesz – olvasható az egyesület közleményében.


MTI

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!