Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.
A+ A A-

100 éves a Siketek Sport Klubja

Siket sportolóink azt a fontos üzenetet sugározzák a társadalomnak, hogy érdemes minden élethelyzetben küzdeni – mondta Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pénteken, a 100 éves a Siketek Sport Klubja (SSC) jubileumi rendezvényén.

Soltész Miklós köszöntőjében felidézte, amikor siket sportolókkal volt szerencséje találkozni lenyűgözte, hogy mennyire figyelmesek egymással a sorstársak. Mint mondta, ezzel nem csak a szűkebb siket közösség, hanem az egész társadalom számára fontos üzenetet közvetítenek ezek a sportolók.

Emlékeztetett, hogy amikor száz évvel ezelőtt a klubot megalapították, az első világháború előestéjén is azt sugározták a siket sportolók, hogy legyen bármilyen nehéz helyzetben az egyén, az ország, vagy akár egy egész kontinens, a reményt nem szabad feladni.

20120525KAR 8257 AK soltesz 496

Soltész Miklós (fotó: Árvai Károly)

Az államtitkár arra bíztatta a sportolókat, hogy az elkövetkező években is közvetítsék ezt a reményt és iránymutatást az egész társadalomnak és tudatosítsák bennünk, hogy érdemes minden élethelyzetben küzdeni.

A cikk a reklám után folytatódik

Fenyves Tamás a Siketek Sport Klubjának elnöke emlékeztetett, hogy az SSC volt Európában a harmadik egyesület, amelyet siketek alapítottak. Története során számos Európa-, világ- és olimpiai bajnokot adott a szervezet és ezzel öregbítette saját és hazánk hírnevét is. Az elnök reményének adott hangot, hogy a szervezet a jövőben is lehetőséget biztosít a siketek és nagyothallók számára, hogy sportolhassanak.

20120525KAR 8302 AK soltesz 496

Kósa Ádám (fotó: Árvai Károly)

Kósa Ádám európai parlamenti képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) elnöke ünnepi köszöntőjében döbbenetes élménynek nevezte, hogy ilyen múltra visszatekintő egyesületet köszönthetünk idei jubileuma alkalmából. Mint mondta, a száz év egyben azt is jelzi, hogy a siketek közössége nagyon hűséges és összetartó közösséget alkot.


(kormany.hu)

Kapcsolódó kifejezések: Siketek Sport Klubja  siketek 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!