Ma Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.
A+ A A-

Országos fotópályázat a sclerosis multiplexről

fotozas 3kA sclerosis multiplex (SM) betegség bemutatására országos fotópályázatot írt ki a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete (SMBOE) és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Fotóriporterek Szakosztálya.

A kiírók olyan alkotásokat várnak, amelyek rávilágítanak arra, hogy miként változtatta meg az SM a betegek és családjaik életét, milyen nehézségekkel küzdenek a mindennapokban, miben jelentenek támaszt a sorstársközösségek.


Egy szerző legfeljebb 5 képet küldhet be. Pályázni a 2012. március 27. és 2012. május 15. között készült fotókkal lehet, beérkezési határidő 2012. május 15. éjfél. A pályázatnak tartalmaznia kell a szerző nevét és elérhetőségét, a fotó címét, a kép készítésének dátumát. A képeket a 2012fotopalyazat@gmail.com címre várják.

A nettó félmillió forint összdíjazású pályázaton bárki részt vehet: a profi kategóriában professzionális fényképészek és fotóriporterek, míg amatőr kategóriában betegek, családtagok, nővérek, orvosok, hobbi fotósok munkái nevezhetők. Mivel az SM betegek helyi egyesületei csaknem az egész országot lefedik, a szervezők segítenek abban is, hogy fotós és lehetséges alanyai könnyebben egymásra találhassanak. A részletek, feltételek és a hivatalos pályázati kiírás a www.smboe.hu oldalon olvasható.


A cikk a reklám után folytatódik

A profi kategóriában 300 ezer forint összértékű pénzjutalmat, az amatőr kategóriában 200 ezer forint összértékű pénz- és tárgyjutalmat ítél oda a zsűri. A kiíró a jutalmak után megfizeti a díjak adóvonzatát is. A fotók létrejöttét segítő legeredményesebb SM betegszervezetek munkáját is honorálják – közölte a szervező csütörtökön az MTI-vel.

Az eredményhirdetés 2012. május 30-án, az SM világnap központi rendezvényén lesz. A kiválasztott fotókból szabadtéri kiállítást rendeznek Budapest belvárosában, a tervek szerint a képeket később más rendezvényeken is bemutatják.

A sclerosis multiplex a fiatalkorban jelentkező leggyakoribb, gyógyíthatatlan neurológiai betegség. Ezerarcú kórnak hívják, mert tünetei attól függően változnak, hogy az agynak és a gerincvelőnek melyik részei, milyen mértékben és ütemben károsodnak. Az SM betegek egy részére gyors leépülés vár, mások nehézségekkel ugyan, ám évtizedeken át együtt élhetnek a betegséggel, törekedve a teljes életre.


MTI

Kapcsolódó kifejezések: fotópályázat  sclerosis multiplex 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!