Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Timót napja van. Holnap Pál napja lesz.
A+ A A-

Méhek támadtak Nagylóknál

bee1 FullStabil a székesfehérvári Szent György Kórházba szállított, a Fejér megyei Nagylóknál szombaton méhtámadást szenvedett betegek állapota, s a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba kerültek közül sincs senki életveszélyben – tudta meg az MTI az intézményektől.

A székesfehérvári kórházba került gyerekek közül hárman az orvosi ellátást követően már hazamehettek, egyet az intenzív osztályon, a többieket a kórház más osztályain tartják megfigyelés alatt. A mentők által beszállított öt felnőtt közül hármat a sürgősségi, kettőt az intézmény más osztályán tartanak megfigyelés alatt. Mindannyiuk állapota stabil mondta el az MTI-nek Szabó Gabriella orvos-igazgató helyettes.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállított három méhcsípett beteg közül senki sincs életveszélyben – közölte Mészáros Lajos, az intézmény főigazgatója.

Nagylókon, a község határában egy rendezvény résztvevőit támadták meg a méhek szombaton dél körül. A mentők összesen 18 gyereket és felnőttet szállítottak a dunaújvárosi, illetve a székesfehérvári kórházba, közülük hat beteg állapota súlyos – mondta el korábban az MTI-nek a Fejér megyei vezető mentőtiszt.


A cikk a reklám után folytatódik

Pápai Imre tájékoztatása szerint a mentőszolgálat tizenegy mentőautóval és egy mentőhelikopterrel vonult a méhtámadás helyszínére, ahol a kórházba szállítottakon kívül számos gyereket és felnőttet láttak el. Volt olyan kislány, akin szinte megszámolni sem lehetett a csípéseket.

A rendezvény 375 résztvevője egy tanösvényt járt be, amelynek egyik végére – egy virágzó repcetábla közelébe – már korábban méhkaptárakat telepítettek - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. R. Szabó Ágnes szerint a méhek támadását feltehetően az válthatta ki, hogy a kirándulók vagy túl közel mentek a kaptárakhoz, vagy pedig bekerülhettek a rovarok vonulási útjába, s megrémülve valószínűleg hadonászni kezdtek, ezzel még inkább megzavarták, támadásra késztették a méheket.


MTI

Kapcsolódó kifejezések: méhcsípés  méhtámadás 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!