Ma Angéla és Petronella napja van. Holnap Tünde napja lesz.
A+ A A-

Ingyen naptej ovisoknak

napgyermekei1 masolatIngyenes naptej csomagokat igényelhetnek az óvodák április 25-ig a Nap gyermekei elnevezésű nemzetközi kampány jóvoltából.

Ingyen juthatnak fényvédőszerekhez a magyar óvodások

Az igénylőlapokat a www.napgyermekei.hu honlapról tölthetik le az óvodák – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég szerdán az MTI-vel.


Tavaly mintegy 25 ezer gyermek jutott saját óvodáján keresztül a fényvédő naptejekhez, idén legalább ennyi gyereknek szeretnének segíteni a Nap gyermekei elnevezésű nemzetközi kampány keretein belül.
    

A program célja szakemberek segítségével felhívni a nyilvánosság, főként a szülők és pedagógusok figyelmét a napvédelemre, hiszen a gyermekek még nem érzik át a leégés kockázatának súlyát.

A cikk a reklám után folytatódik

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai alapján ma már ismert, hogy évente 2–3 millió embernél alakul ki veszélyes bőrrák. A kialakulás kockázata pedig azoknál az embereknél magasabb, akiknél kiskorukban erős leégés történt, vagy akik időről időre intenzíven tették ki bőrüket a káros napsugaraknak. Ugyanakkor fontos az is, hogy az embereket ne riogassák a nap káros hatásaival, hanem inkább tanulják meg kivédeni a veszélyeket. A napozásnak ugyanis pozitív hatásai is vannak: a nap elősegíti a tüdő oxigén-felvételét és így pozitívan hat közérzetünkre. Emellett támogatja szervezetben a D-vitamin képződését, ami a csontok és a fogak erősödéséhez nyújt segítséget.

Tavaly a Drogerie Markt 5900 adakozó kedvű vásárlóját sikerült meggyőzni arról, hogy segítsék ők is a kisgyermekek napvédelmét. A magánszemélyek azzal támogathatják az óvodás gyermekek védelmét, hogy törzsvásárlói pontjaikat nem használják fel, hanem 50-50 pontot „jóváírnak” az ovisok javára, és azokból naptejeket vásárol a cég.


MTI

Kapcsolódó kifejezések: Nap gyermekei  leégés  naptej  napvédelem  óvoda 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!