Ma Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.
A+ A A-

„Beszterce rózsája” a Magyar Ízek Utcáján

Bővebben...A Magyar Ízek Utcáján ünnepélyes keretek között felavatták Magyarország Tortáit: Füredi Krisztián alkotását, a Beszterce rózsáját, Magyarország idei Cukormentes Tortáját és Fodor Sándor remekművét, a Napraforgót, Magyarország Tortáját 2021-ben. A torták egész hétvégén kaphatók a Várkert Bazárnál.

Utolsó frissítés: 2021. augusztus 21. szombat, 23:35

Találatok: 136

Semmelweis-nap - az anyák megmentőjéről és mai utódairól

Bővebben...Minden év július 1-e a magyar egészségügy ünnepe, a Semmelweis-nap, ugyanis 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Az azóta eltelt közel kétszáz évben számos tudományos felfedezés és eredmény járult hozzá ahhoz, hogy a gyermeket vállaló nők biztonságban érezzék saját és kisbabájuk egészségét a várandósság és a szülés során. Ahogy Semmelweis a XIX. században korát megelőző módszert vezetett be, ma a genetika az a terület, ahol a folyamatos tudományos áttöréseknek köszönhetően újabb és újabb úttörő eljárások teszik lehetővé a nyugodt babavárást.

Utolsó frissítés: 2021. július 01. csütörtök, 16:35

Találatok: 366

Az ápolók világnapján közzétett adatokból derül ki, milyen siralmas a helyzet Magyarországon

Bővebben...Az egészségügyi rendszerek ápoló személyzetéről tett közzé statisztikát az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat. Május 12-e az ápolók nemzetközi napja, mivel kétszáz éve ezen a napon született Florence Nightingale, a modern nővérképzés és a betegellátás reformjának elindítója.

Utolsó frissítés: 2020. máj. 12. kedd, 20:18

Találatok: 824

Semmelweis Egészségnap: szabad-e diétázni gyermekkorban?

Bővebben...A gyermekek kiegyensúlyozott táplálkozása a felnőttkori egészség egyik alappillére. De mit jelent ez pontosan: szabad-e megvonni a legfinomabb falatokat, milyen élelmiszereket kellene elfelejteni, és milyen alapanyagok kerüljenek mindenképpen a tányérra? A Semmelweis Egészség Napok programsorozat márciusi rendezvénye az egészséges táplálkozásra és a testmozgásra koncentrál, tanácsadással és állapotfelmérésekkel segíti a családokat.

Utolsó frissítés: 2020. február 21. péntek, 23:03

Találatok: 748

ÉletMentő – Mobilalkalmazás az életért

Bővebben...Az ingyenesen letölthető és használható ÉletMentő applikációval könnyen elérhető a mentőszolgálat olyan helyezetekben, amikor leginkább szükségünk van rá.

Utolsó frissítés: 2020. február 10. hétfő, 16:44

Találatok: 642

Rák Világnap - hazánkban halnak meg legtöbben az EU-ból

Bővebben...„Ez vagyok, és ezt teszem” - a rákellenes liga nemzetközi kampányt indított. Kásler szerint a rákellenes világnap lehetőséget ad arra, hogy ráirányítsa a figyelmet a megbetegedésekre, elsősorban a megelőzés fontosságára. Az Eurostat a rák világnapjára, február 4-re időzítette legfrissebb jelentését - az európai Unión belül hazánkban hal meg a legtöbb ember rákban.

Utolsó frissítés: 2020. február 05. szerda, 09:30

Találatok: 702

Kellemetlen meglepetés az OMSZ-nál

Bővebben...Miután a Kúria a szakszervezet beadványa nyomán érvénytelenítette a kollektív szerződést, az abban foglaltak érvénytelenné váltak.

Utolsó frissítés: 2019. december 23. hétfő, 09:37

Találatok: 497

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!