Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Jolán napja van. Holnap Olivér napja lesz.
A+ A A-

Kölyökkutya mentette meg egy kisfiú életét

Kölyökkutya mentette meg egy kisfiú életétA kilencéves Richie-nek fogalma sem volt arról, hogy allergiás a méhekre, ezért minden nap gondtalanul játszott kint a kertben kiskutyájával, Pinky-vel. Egyik nap azonban egy méhraj támadta meg a fiút, a kutya pedig – megmagyarázhatatlan módon – megérezte, hogy gazdájára veszélyesek a rovarok, ezért elterelte a raj figyelmét, hogy Richie elmenekülhessen.

Richie-t a fűben támadták meg a méhek, miközben kutyájával játszott. A szakértők eddig értetlenül állnak az eset előtt: Pinky ugyanis amint meglátta, hogy a fiút lábon csípte egy méh, és hogy az egész raj rá akar támadni, rögtön akcióba lendült. Elterelte a méhek figyelmét, elcsalogatta őket a gazdája közeléből – ezalatt a kisfiú minden gond nélkül be tudott szaladni szüleihez.

Utólag kiderült, hogy Richie azon kívül, hogy allergiás a rovarok csípésére, egy ritka betegségben is szenved, aminek következtében vére lassabban alvad a normálisnál – írja a terra.com.

A cikk a reklám után folytatódik

Az orvosok szerint a fiú szerencsésnek mondhatja magát, mivel a méhcsípésekbe könnyen belehalhatott volna. Az esetet követően Richie-t és Pinky-t is kórházba kellett szállítani – a mentőakció alatt ugyanis a kutyát 40 méh csípte meg. Végül sikerült mindkettejüket időben ellátni, így egészségesen téhettek haza a kórházból.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: hős kutya  kutya  méhcsípés  rovarcsípés allergia 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!