Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.
A+ A A-

Injekciós tű helyett tapasz - úgy tűnik, működik!

Injekciós tű helyett tapasz - úgy tűnik, működik!Korábbi kutatások már beszámoltak arról, hogy hamarosan lehetővé válik az oltások hatékony beadása injekciós tű nélkül, speciális tapaszokkal. A német felfedezést azóta sikeresen tovább fejlesztették, és a tudósok egyre bizakodóbbak: az új módszer ugyanis azon túl, hogy fájdalommentes, jóval olcsóbb is a most használt vakcináknál.

Nanopatch tűfóbia ellen

A Nanopatch-nek nevezett, bélyegnél is kisebb tapasz úgy tűnik, hamarosan lehetővé teszi a tűfóbiások beoltását is – írja a Medical News TODAY. A módszer ugyanakkor reményt adhat a fejlődő, szegényebb országok lakosságának is, hiszen sokkal olcsóbban előállítható a tűvel beadható vakcináknál.

Mark Kendall professzor szerint a tapasz a bőr alatt rejtőző, keskeny rétegbe juttatja be a hatóanyagot – ennek köszönhetően százszor kevesebb kell belőle, mint amennyit a jelenleg használt oltások előállításához felhasználnak.

A cikk a reklám után folytatódik

Mivel csekély mennyiségű hatóanyagot használunk fel, az ár is jelentősen csökken – mondta Kendall. Ennek köszönhetően pedig sokkal szélesebb körben lesz alkalmazható a betegségek elleni védőoltás, és nagy a valószínűsége, hogy nagyobb szállítmányokat tudnak eljuttatni a szegény, de nagy mértékben fertőzött országokba is.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó cikk(ek):

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: Nanopatch  tapasz  tűfóbia  védőoltás 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!