Ma Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.
A+ A A-

Veszettséggel szemben immunis! Csodás gyógyulás

Veszettséggel szemben immunis! Csodás gyógyulásEgy 17 éves texasi lány csodálatos gyógyulásáról adott hírt a HealthDay. Egy denevér fertőzte meg veszettséggel a tinédzsert, aki csak enyhe tüneteket mutatott, és minimális kezelés mellett gyógyult ki a sok esetben halálos kórból. Az orvosok értetlenül állnak az eset előtt.

2009 februárjában szállították kórházba a beteget, aki komoly fájdalmakra és szétszórtságra panaszkodott. A gyógyszeres kezelés hatására 3 napon belül elmúltak a tünetek, és hazaengedték. Március elején azonban ismét kórházba került, ezúttal fejfájással, kiütéssel és végtagi fájdalmakkal.

Agyvelőgyulladást állapítottak meg nála, és elkezdték a szakszerű kezelést, ami azonban hatástalannak bizonyult, és a páciens állapota egyre rosszabbodott. Ekkor említette meg, hogy két hónappal korábban egy barlangtúra során neki repült egy denevér, de harapásról nem számolt be. 

A tesztek végül kimutatták a vérében azokat az antitesteket, amelyek veszettség esetén jelennek meg a szervezetben, ezért kapott egy adagot a védőoltásból.

A többi szükséges ellenagyagot nem kapta meg, mert az orvosok féltek, hogy a szervezete túl hevesen fog reagálni a gyógyszerre.

A cikk a reklám után folytatódik

 

Nem értik, hogyan gyógyult meg ilyen gyorsan...

A lány állapota azonban rohamosan javulni kezdett, és végül pár napon belül gyógyultnak nyilvánították, és kiengedték a kórházból. Kétszer tért még vissza a kórházba: fejfájásra panaszkodott, de azóta is tünetmentes.

Az orvosok értetlenül állnak a csodás gyógyulás előtt, nem értik, a lány hogyan gyógyulhatott fel ilyen gyorsan és ilyen enyhe tünetek mellett. Az eset miatt azt feltételezik, hogy rengeteg olyan ember élhet, akiknek a szervezete ilyen gyorsan képes legyőzni a vírust, az enyhe lefolyás miatt azonban lehet, hogy az orvosok észre sem veszik. Az okokat egyelőre kutatják.

[OrientPress Hírügynökség]

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: veszettség 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!