Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Hortenzia és Gergő napja van. Holnap Jenő napja lesz.
A+ A A-

Hitler reklámarc lett!

b_250_250_16777215_00_images_stories_hirek_rdekessg_safe_sex_pic.jpgA vadonatúj AIDS-ellenes kampány reklámjában Adolf Hitler hasonmása közösül egy nővel. A készítők így próbálják ellensúlyozni a védekezés nélküli szex veszélyeivel kapcsolatos tudatosság visszaesését.

„Azon tanakodtunk, milyen arcot lehetne adni a vírusnak, és abban biztosak voltunk, hogy nem lehet szép arca”

Így nyilatkozott Dirk Silz, a reklámügynökség kreatív igazgatója, amely a „Az AIDS tömeggyilkos” című kampányt készíti. „A kampánnyal fel akarjuk rázni az embereket, hogy az AIDS témája újra a köztudatba kerüljön, és a védekezés nélkül folytatott szex negatív irányvonala visszaforduljon.”

A német televízióban és mozikban, valamint a www.aids-is-a-mass-murderer.com weboldalon hamarosan megjelenő reklámban egy férfi és egy nő közösülése látható zaklatott, homályos képekben, és csak a klip végén látható, hogy a férfi maga Hitler.

A cikk a reklám után folytatódik

Az AIDS tömeggyilkos

A reklám végén aztán feltűnik a felirat: „Az AIDS tömeggyilkos.” A kampányt – amelyben Sztálin és Szaddam Husszein hasonmásai is feltűnnek in flagrante – a Regenbogen e.V. AIDS-ellenes szervezet szervezi, a december 1-i AIDS Világnapra való előkészületként.

Az AIDS eddig körülbelül 30 millió ember halálát okozta világszerte, és a kampány szerint naponta közel 6000 újabb áldozatot követ. A 2. világháborúban körülbelül 60 millió ember vesztette életét.

Kritikusok szerint a reklám megbélyegzi az AIDS betegséget okozó HIV-vírussal fertőzött embereket.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: AIDS  Adolf Hitler  kampány  szex 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!