Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Gál napja van. Holnap Hedvig napja lesz.
A+ A A-

A tévézés megterheli a szívet

A tévézés megterheli a szívetMinden, a televízió előtt eltöltött óra jelentősen megnöveli a halálos kimenetelű szív- és keringés okozta károsodások rizikófaktorát: gondolván itt a szívinfarktusra, agyvérzésre.

A veszély oka a tartós mozgáshiány

A veszélyeztetés nem a program lankasztó vagy izgató hatása miatt lép fel, hanem a tartós mozgáshiány miatt. Ausztrál kutatók egy tanulmány számára 8800 férfit és nőt vizsgáltak, valamint kérdeztek meg tévénézési szokásaikról és életvitelükről.

A 6 és féléves vizsgálat azt eredményezte, hogy minden, a tévé előtt eltöltött óra a résztvevők általános elhalálozását 8 százalékkal növelte meg. A szív- és keringési megbetegedés esélye a plusz órákkal 18 százalékra növekedett.

A cikk a reklám után folytatódik

A szakemberek az ülést általában magas rizikófaktornak tekintik, a szív- és érrendszeri megbetegedések, a magas vércukor és vérzsír kialakulására nézve.

Az anyagcsere-kutatók úgy vélik, a huzamos ideig tartó ülés az irodában, a számítógép vagy a televízió előtt, hasonló mértékben veszélyes. A hasonló életvitellel élők számára mindenképpen a sport és a testmozgás jelentőségét hangsúlyozzák, sajnos nem elégszer, írja a focus.de.

[OrientPress Hírügynökség / sxc.hu]

Kapcsolódó kifejezések: agyvérzés  mozgáshiány  szélütés  szívinfarktus 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!