Ma Angéla és Petronella napja van. Holnap Tünde napja lesz.
A+ A A-

Januártól tilos...! A nemdohányzók védelméről szóló törvénymódosítás

Januártól tilos...! A nemdohányzók védelméről szóló törvénymódosításJövő év januárjától nagyjából minden zárt légterű helyen tilos lesz a dohányzás. Eszerint a munkahelyen, éttermekben és kocsmákban sem lehet majd rágyújtani. Csak szabad levegőn, illetve a bejárat előtt engedélyezett a füstölés.

Januártól tilos a dohányzás a munkahelyeken, a vendéglátóhelyeken és a vasúton

Az Országgyűlés kedden 271 igen és 37 nem szavazattal módosította a nemdohányzók védelméről szóló törvényt.

2012. január elsejétől tilos a dohányzás a közforgalmú intézményekben – a többi között a szórakozó- és vendéglátóhelyeken –, a munkahelyeken, a közösségi közlekedési eszközökön és a megállókban, az aluljárókban és a játszótereken.

A cikk a reklám után folytatódik

Nem jelölhető ki dohányzóhely a közforgalmú intézmények és a munkahelyek zárt légterű helyiségeiben, valamint a vonatokon sem. Dohányzóhelyet csak szabad levegőn, a bejárattól öt méterre lehet kijelölni. Továbbra is rá lehet gyújtani a szabadtéri szórakozóhelyeken és a kerthelyiségekben.

Szabadtéren sem lehet dohányzóhely közoktatási, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben, továbbá egészségügyi szolgáltatónál. A dohányzási tilalom betartását az ÁNTSZ ellenőrzi, megsértése esetén – három hónap türelmi idő után – egészségvédelmi bírságot szab ki.

OrientPress Hírügynökség

Címkék:
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!