Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.
A+ A A-

Ráfizetünk a vakcinára?

A piaci árnál drágábban veszi az influenza elleni vakcinát a kormány - írja a Magyar Nemzet. Nettó ezerötven forintot fizet a magyar állam a gyártónak az idén a szezonális influenza elleni oltóanyagért ampullánként, míg a lap információi szerint a gyógyszer-nagykereskedők nettó kilencszáznegyven forint körüli összegért szerzik be a készítményt.

Többet fizet a kormány az idén a szezonális influenza elleni oltóanyagért az Omninvest Kft-nek, mint amennyiért az a nagykereskedőknek adja a készítményt - cikkezik a Magyar Nemzet. 

Ez azt jelenti, hogy a H1N1 elleni vakcinát is az indokoltnál drágábban vették közpénzből, a gyártót ugyanis szerződés köti, hogy a két készítményt azonos áron szállítsa az államnak. Az árkülönbség összesen meghaladhatja a félmilliárd forintot – számol be a hétfői Magyar Nemzet.

A két fél között megkötött szerződésből a lap szerint az derül ki, hogy nettó ezerötven forintot fizet a magyar állam a gyártónak az idén a szezonális influenza elleni oltóanyagért ampullánként, ám a gyógyszer-nagykereskedők állítólag csupán nettó kilencszáznegyven forint körüli összegért szerzik be a készítményt.

[OrientPress Hírügynökség]

© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!