Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.
A+ A A-

Döntés előtt a dühös orvosok

tömeges felmondás traumatológiaOktóber elsején felmondanak a traumatológusok, ha nem rendezik a finanszírozást. Az orvosok ma döntenek felmondásukról.

Ma döntenek felmondásukról a baleseti intézetben azok a traumatológusok, akik tavasz óta tiltakoznak a tarthatatlan állapatok miatt. A népszava.hu sorra vette, mi vezetett idáig.

Egy hónap haladékot adott a Magyar Traumatológusok Társasága (MTT) a pénteki rendkívüli közgyűlésén a kormánynak arra, hogy ígéretének megfelelően rendezze az ágazat finanszírozását.

Kevésbé tűnik megengedőnek és türelmesnek a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet 68 traumatológusa, akik azért kezdtek segélykiáltással felérő akcióba, mert szerintük az elégtelen finanszírozás miatt ma már olyan kritikus a szakember- és eszközhiány, hogy az veszélyezteti a betegek ellátását.

Emiatt – ahogy arról a lap elsőként beszámolt – főorvosok, rezidensek, szakorvos jelöltek, szakorvosok és még osztályvezetők is felmondási szándéknyilatkozatot írtak alá: október elsején felmondanak, ha nem rendezik a finanszírozást. Az orvosok ma döntenek felmondásukról.

A lap több érintett orvossal is beszélt, ez alapján vették sorra, hogy mi vezetett példátlan akciójukhoz. 

Erről bővebben olvashat a Népszava cikkében

MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

   

© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!