Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Béla napja van. Holnap György napja lesz.
A+ A A-

Megpróbálták, megint tüntettek az egészségügyi dolgozók

tüntetésA választások előtti utolsó egészségügyi tüntetést tartották szombaton Budapesten a Parlamenttől alig száz méterre. A rendezvényre a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) több ezer embert várt, ám alig néhány százan érkeztek meg - írja a nepszava.hu.

A magas férfi, aki Szolnokról jött, zavartan magyarázza: tegnap még heten is ígérték, jönnek, hozzák ismerőseiket, betegeiket is. Ma reggel viszont, amikor indultam, a peronon nem láttam ismerőst, s amikor a vonat beállt az állomásra már tudtam, csak nem hittem, hogy egyedül vagyok ott. Én ezt nem értem – mormogja. Dörzsöli tenyerét, toporog. Hideg van.

Beszél arról is, azt sem érti, hogy egy hete miért ugrott ki a demonstráció mögül a másik szakszervezet, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. A sztrájkköveteléseket és az ezt a tüntetést beharangozó levelet még közösen írták a FESZ vezetőivel. Az is furcsa – mondja -, hogy a tüntetés előtt fél nappal Cser Ágnes az MSZ-EDDSZ szakszervezet vezetője azt nyilatkozta, minden rendben, okafogyott a rendezvény, hiszen ők a kormánnyal eredményesen tárgyalnak. Megtisztelő az is – sorolta -, hogy Lázár János kancelláriaminiszter hódmezővásárhelyi fórumáról délelőtt üzent nekik is, hogy a kormány elkötelezett a béremelésért, és – szerinte - csak az ellenzéki pártok használják fel sajátos céljaikra az egészségügyi dolgozókat.

„Akkor csak azt nem értem, miért nincs a hó közepén már egyetlen fillérem sem, ha nekik is igazuk van” - teszi hozzá.

Az alapellátásban dolgozó ápolónők arról panaszkodnak, hogy a kötelező minimumon túl egyetlen fillért sem kapnak, pedig a praxisok bevételét jelentősen növelték az elmúlt években. Egyikük szerint a kamara csak a tagdíjat szedi tőlük, de szót senki nem emel értük. Nem tartoznak sehova. Hát most eljöttek ide.

Megpróbálták, megint tüntettek az egészségügyi dolgozók

Van aki csalódottságát azzal magyarázza, hogy reggel a Facebookon indult egy dezinformációs akció, miszerint a délutáni tüntetés elmaradt. Azért néhány százan mégis megérkeztek az Alkotmány utcában fölállított nagyszínpad elé, hogy szót emeljenek a legkiszolgáltatottabb egészségügyi dolgozókért.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A cikk folytatódik a nepszava.hu oldalon »

 

© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!