Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
A+ A A-

Sok ápoló 2 forintos béremelést kapott

beremeles szabo timea 20180121Megtörtént az előrehozott béremelés az egészségügyben. Sokan össz-vissz két forintot kaptak.

Nem kellett novemberig várnia az egészségügyieknek az erre az évre ígért 8 százalékos béremelésre. A pluszpénz már januártól jár nekik. Az egészségügyi államtitkár a minap elégedetten beszélt arról, hogy több mint 50%-ot emeltek az egészségügyben - írja az atv.hu.

Egészségügyi béremelés: "Hiú reményeket ébresztett"

Ezzel szemben egy az Uzsoki Utcai Kórházban dolgozó ápoló arról számolt be, hogy a beharangozott nyolc százalékos béremelés az esetében nettó 2, azaz két forintot jelentett. Így néz ki a minisztérium bértáblája. Ehhez képest volt, aki azt írta, hogy a minimálbért sem kapja meg. „Nesze neked, életpálya-modell” - így összegezte véleményét egy másik kommentelő.

Egy "szerencsésebb" alkalmazott, amiatt fakadt ki, hogy mindössze négyszáz forinttal nőtt a keresete. Ez a pénz még egy reggelire sem elég. Az egyik egészségügyi szakszervezet a bértáblát okolja az igazságtalanságokért. Az egészségügyi államtitkár viszont büszke az eddigi eredményekre.

Az Egyenes Beszédben Szabó Tímea volt a vendég.

A kormány januárban 10 hónappal előre hozta az egészségügyi szakdolgozók eredetileg novemberre tervezett 8 százalékos béremelését. A januárra járó nyolcszázalékos többletet kedden utalták az érintetteknek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága közleményben is jelezte, hogy érkezik a pénz a dolgozók számlájára. Korábban intézményvezetők azt mondták, hogy az emeléssel átlagosan tíz- és harmincezer forint közötti összeget kaphattak az ápolónők és más szakdolgozói státusban alkalmazottak az állami egészségügyben.

Az Uzsoki Utcai Kórházban dolgozó ápoló a beharangozott 8 százalékos béremelésként mindössze nettó 2, azaz kettő forintot kapott, amit egyébként tegnap valóban meg is érkezett a számlájára - erről a bankja még SMS-ben értesítette is.

A nettó 2 forintos béremelést kapott ápoló a Hír TV-nek átküldte az átigazolást igazoló fotót.

Netto 2 forintos béremeles

 

© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!