Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Etelka és Aletta napja van. Holnap Lázár és Olimpia napja lesz.
A+ A A-

Január végéig várnak, aztán beszüntetik a munkát

korhazi apolono mti balazs attilaA szakdolgozók érdekképviselete 40-50 százalékos béremelést szeretne a lehető legrövidebb időn belül, nem pedig évek alatt.

A többlépcsős bérkompenzációt lassúnak és kevésnek tartják

Veszélyeztetheti az ellátást az ápolók túlterheltsége, kevesen vannak, és az alacsony bérek miatt sokan több állásban is dolgoznak. A szakszervezet sztrájkra készül, az elmaradt év végi jutalom volt az utolsó csepp a pohárban - hangzott el a Hír TV-ben.

,,A kormányzati sajtóban már azt lehetett olvasni, hogy pluszpénzt kapnak, hogy már a tárgyalása a végső stádiumban van, és hogy vagy kétheti, vagy négyheti pluszpénzt fognak kapni. A kormány legutóbbi tájékoztatásában csak arról volt szó, hogy majd januárra előre hozzák a későbbre tervezett bértárgyalásokat, és az év végi pluszjuttatásról pedig egy szó sem esett" - jelentette ki Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője.

Azt az érdekképviselet is elismeri: jól jött az emelés, de a többlépcsős bérkompenzációt lassúnak és kevésnek tartják. A bértárgyalásoktól január végéig várnak eredményt, ha addig nincs megegyezés, akkor beszüntetik a munkát. ,,Határozottabb módszerekhez kell folyamodni, ami nem az, hogy vállalunk egy negyedik állást, hanem hogy kiállunk jobban magunk mellet, ha kell, sztrájkkal" - figyelmeztetett Soós.

Fotó: mti / Balázs Attila

 

© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!