Ma Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.
A+ A A-

Alig van működő mammográfia Budapesten - videó

mammográfia szűrésTöbb mammográfia, azaz mellrákszűrő gép elromlott a fővárosi kórházakban az utóbbi időben, mindez oda vezetett, hogy januárra-februárra lehet csak időpontokat kérni a még működő gépekre, adta hírül az RTL Híradó.

Mammográfia - továbbra sincs előjegyzés

A csatorna rejtett kamerával járt végig több kórházat, a Honvéd kórházban kezdtek, ahol egy tájékoztató táblát filmeztek le, miszerint továbbra sincs előjegyzés. Rejtett kamerával rögzítették, ahogy egy munkatárs azt mondja, nincs gép, és nem biztos, hogy januárban tudnak biztosat mondani.

A páciensek egy részét onnan a Margit kórházba küldik. A riporter ott is egy olyan kiírást talált, miszerint a kórház leterhelt, nem tudják ellátni a betegek egy részét, amióta több kórházban nem működik a mammográfia.

Két kórházban elromlott a gép, van, hogy a mienk is hibás, további három kórház nem fogad betegeket, mondta egy kórházi munkatárs a rejtett kamera előtt. Időpont csak januárra van. A riport a János kórházban zárt, ott februárra tudtak volna időpontot adni - írja az index.hu.

A Honvéd kórház a csatorna kérdésére hivatalos válaszban azt írta, amíg új gépet vesznek, addig szerződést kötöttek egy külsős céggel. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központban pedig azt írták a Híradónak, hogy a kórházakban folyamatosan biztosítják a mammográfiás gépek működését, a régiek helyett pedig újat kapnak a kórházak.

Kép: Mammográfiás berendezés a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezõvásárhely-Makó Emlõszûrõ Központjában.
Fotó: Rosta Tibor / MTI

 

Címkék:
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!