Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.
A+ A A-

Bosszúból olvasztják be a kardiológiai intézetet?

gottsegen kardiologiaOktóber elsejétől elveszítheti a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet az önállóságát.

Nem vár a kormány, hanem még az ősszel az Egyesített Szent István-Szent László Kórház részévé teszi az országos kardiológiai intézetet - értesült a Népszava. Információik szerint a beolvadás részleteiről szóló javaslatról augusztus 15-ig dönt az emberi erőforrások minisztere. Ha Balog Zoltán elfogadja a koncepciót, egyben új intézmény is születik: a Dél-pesti Centrum.

Az új kórház komplexumba olvad három - a hematológiai, az immunológiai, és a traumatológiai - országos intézet is. Az új óriás kórház vezetői posztjára pályázatot írnak ki.

A Dél-pesti Centrum októberi létrehozására való törekvés azért is szembetűnő, mert a mai napig nem született meg a kormánydöntés az úgynevezett Egészséges Budapest Program 700 milliárdos koncepciójának jóváhagyásáról. A lap úgy tudja, legközelebb augusztus végén, vagy ősszel kerülhet az Egészséges Budapest Program döntéselőkészítő anyaga a kabinet elé.

A kardiológiai intézet beolvasztását Mészáros János helyettes államtitkár július 10-én kezdeményezte, néhány nappal azt követően, hogy kirobbant az úgynevezett CT-botrány.

Emlékezetes: június 27-én a Klubrádió egyik hallgatója elmesélte, hogy súlyos állapotú unokáját „nyitott mellkassal" kellett átvinni a kardiológiáról egy másik kórházba, mert CT vizsgálatra volt szükség. Az eset óriási közfelháborodást váltott ki. A főigazgató, Ofner Péter, aki akkor nyíltan vállalva a problémát nyilatkozott a sajtónak - úgy tudjuk - mostanra a nyugdíjazását kérte.

 

© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!