Ma napja van. Holnap Albin napja lesz.
A+ A A-

A MOK elnöke utánajárt a kórházigazgatói nyílt levélnek

eger hirtv nyilt levelEgy kórházigazgató kezdeményezte a levél írását, állítja információira hivatkozva a kamara elnöke.

Az orvosi kamara elnöke szerint nem a minisztérium, hanem egy kórházigazgató írhatta a médiának címzett nyílt levelet, amelyet a Népszava tett közzé. A lap szerint az Emmi és a kórházfenntartó közösen írta a levelet, amelyet aztán kiküldtek aláírásra a kórházigazgatóknak. Ebben a kórházakat érő, igaztalan támadásokról írtak, és korrekt tájékoztatást kértek a sajtótól - olvasható Hír Tv  portálján.

Éger István Egyenesen című műsorban azt mondta: "ez akkora hülyeség lett volna az Emmi részéről", hogy nem akarta elhinni, ezért utánajárt a történetnek. A megkérdezett kórházigazgatók nem tudtak a levélről, az egészségügyért felelős államtitkár pedig neki is tagadta, hogy ők írták volna a levelet - mondta Éger István.

Néhány kórházigazgatóhoz egy bizonyos valaki, szintén kórházigazgató egy ilyen ötlettel fordult, és köröztetni kezdték egymás között ezt a levelet, és innen szűrődött ez le, de egy biztos, hogy az ÁEEK mai, főigazgatói kijelentése alapján, amit nekem, személyesen tett, központilag ilyen levél kibocsátásra nem került. Még egyszer mondom, én azért nem akartam ezt a dolgot elhinni, mert ekkora marhaságot már csak nem csinálnak - fogalmazott a kamaraelnök.

A lakosságnak joga van az egészségügyi ellátás körülményeiről tájékozódni, a véleménynyilvánítás szabadsága pedig alkotmányos alapjog - mondta Rácz Jenő volt egészségügyi miniszter Newsroom című műsorban annak a nyílt levélnek a kapcsán, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma juttatott el a kórházigazgatóknak. A tárca ebben arra kéri az intézményvezetőket, fejezzék ki rosszallásukat az ágazatot ért támadások miatt. Rácz Jenő szerint az egészségügyben tapasztalt problémákat nem elhallgatni kell, hanem párbeszédet kell folytatni róluk.

 

Kapcsolódó kifejezések: kórházak  létszámhiány  nyílt levél 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!