Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.
A+ A A-

Sorvezetőt adtak a kórház-igazgatóknak a felháborodáshoz

korhaz level nepszavaA kormány aláíratna velük egy levelet, amely nyílt hadüzenet az inkorrektséggel vádolt sajtónak.

Sorvezetőt adott a felháborodáshoz a kórházigazgatóknak főnökük, az állami tulajdonos. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) egy nyílt levelet készített, melynek aláírásával az intézményvezetők kifejezhetik rosszallásukat az egészségügyet ért, bár általuk konkrétan meg nem nevezett "igaztalan támadások" miatt.

A Népszava úgy tudja: a "különös kérést" a múlt héten Lakatos Márk, az Emmi kommunikációs főosztályának vezetője el is juttatta a címzettekhez - olvasható a nepszava.hu portálon.

Elfedheti-e a valóságot egy levél?

Kincses Gyula a HírTv Egyenesen műsorában reagált a kérdésre.

A levél szó szerint így szól:

"Nyílt levél a magyar média képviselőinek
Mi, az egészségügy kiemelt gyógyító intézményeit képviselő vezetők fokozódó aggodalommal szemléljük a kórházvilágot az elmúlt időszakban folyamatosan érő, egyre kíméletlenebb és sokszor igaztalan támadásokat.
Hivatásunknál fogva mindenkinél jobban ismerjük az ágazat régóta tartó problémáit. Azt ugyanakkor - évtizedes szakmai múlttal a hátunk mögött - mindannyian tapasztaljuk, hogy a magyar egészségügy javuló pályára állt az elmúlt években. Az egészségügyi fejlesztések elsősorban vidéken, de Budapesten is érezhető mértékben járulnak hozzá a betegellátás javuló körülményeihez.
A még megoldásra váró problémák valós okainak feltárásához, a pontos diagnózis felállításához azonban higgadtság, a tények beható ismerete és objektivitás szükséges. Az elmúlt időszakban azt tapasztaltuk, hogy a magyar média egy része ezt a kritériumot nem tartja tiszteletben. Az indulatok, az elfogultság és a tévhitek igazolására szolgáló meghamisított leletek, a szakmaiatlan és megalapozatlan politikai véleménynyilvánítás közvetítése bizalmatlanságot szül a beteg és a gyógyító intézmény között. Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy megrendüljön az intézményeinkbe vetett évtizedes bizalom!
A kórház a gyógyítás és a gyógyulás intézménye, s a médiának kiemelt felelőssége van abban, hogy kiegyensúlyozott tájékoztatást adjon az ott folyó munkáról a magyar emberek számára.
Hangsúlyozzuk, hogy semmilyen mulasztást, hanyagságot vagy embertelenséget nem tűrünk meg intézményeinkben. De ugyanakkor kötelességünk megvédeni munkatársainkat az igazságtalan, nemtelen támadásoktól.
Felhívjuk a társadalmi élet és a magyar média minden szereplőjét, hogy hadüzenetek sugározása helyett korrekt tájékoztatással segítsék munkánkat."

További részletek a nepszava.hu portálon »

Fotó: Népszava

Kapcsolódó kifejezések: egészségpolitika  kórházak  létszámhiány  nyílt levél 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!