Ma Elemér napja van. Holnap napja lesz.
A+ A A-

Hamarosan aláírják az egészségügyi ágazati sztrájktárgyalások megállapodásait

emmi epuletA közeljövőben ünnepélyes keretek között aláírják az egészségügyi ágazati kollektív szerződés azon fejezeteit, amelyekben eddig megállapodás jött létre a sztrájktárgyalások során - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

Erről a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) és stratégiai partnerei egyeztek meg a héten folytatott tárgyaláson.

Az államtitkárság azt írta, a kollektív szerződést az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója az intézmények által adott felhatalmazás alapján köti meg az MSZ EDDSZ-szel.

A tájékoztatás szerint az érdekképviseletek jelezték, hogy igen pozitívan értékelik a bérminimum és a garantált minimálbér január elsején életbe lépett emelését, ugyanakkor kifejezték aggodalmukat amiatt, hogy ennek következtében a szakdolgozói és orvosi bértábla szeptembertől érvényes és arányos összegei ismételten "összecsúsznak". Azt kérték, az államtitkárság a Nemzetgazdasági Minisztériummal egyeztetve dolgozzon ki egy olyan bértáblát, amely megőrzi a tavaly júniusi bérmegállapodás során kialakult bértábla belső, az egyes bérkategóriák közötti fizetési arányait.

Az érdekképviseletek emellett fenntartják a gazdasági-műszaki területen foglalkoztatottak vonatkozásában korábban kezdeményezett bérfejlesztési igényüket is.

A tárgyalások hamarosan folytatódnak.

 

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!