Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Gál napja van. Holnap Hedvig napja lesz.
A+ A A-

OEP: tételes elszámolásúvá válik 9 biológiai gyógyszer

gyogyszerFebruár 1-jei hatállyal kilenc úgynevezett biológiai gyógyszer a tételes elszámolású gyógyszerek körébe kerül, a betegek ezentúl a készítményeket a felírás helyén, a kórházban ingyen kapják meg – közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerdán az MTI-vel.

Az „egyes autoimmun kórképek kezelésére alkalmazott biológiai készítmények” közbeszerzési eljárását szerdán folytatta le az OEP. Mint emlékeztettek, az elmúlt év végén hozott miniszteri rendelet a korábban vényre kiváltható készítmények közül kilenc úgynevezett biológiai gyógyszert február elsejei határidővel átsorolt a tételes elszámolású gyógyszerek körébe. Ezek a gyógyszerek a reheumatoid arthnitis, a psoriasis, a crohn-betegség súlyosabb formáiban alkalmazott készítmények, amelyek felírása eddig is csak a kórházakban történhetett – írták.


A változásnak köszönhetően a betegek ezentúl a gyógyszereiket a felírás helyén, a kórházban kapják meg, ráadásul a továbbiakban térítési díjat sem kell fizetniük értük – tették hozzá.


A cikk a reklám után folytatódik

A közlemény szerint az intézkedés célja egyrészt az volt, hogy a változás következtében az orvosok pontosabban tudják nyomon követni betegeik állapotának változását, a gyógyszerek hatását, a betegek pedig kényelmesebben, a kezelés helyén jussanak hozzá a gyógyszereikhez.


Az OEP azt is kiemelte: a tárgyalások során a biztosító elérte, hogy a több millió forint éves kezelési költségigényű, betegségben szenvedő mintegy 6–7 ezer rászoruló részére a továbbiakban is biztosítani tudja a zavartalan ellátást.


MTI

© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!