Ma Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
A+ A A-

Lisztérzékenység, gyulladás is állhat a vashiány hátterében

Bővebben...A vashiányos vérszegénység a leggyakoribb betegség a világon. A növekedéssel járó magasabb vasszükséglet miatt sokszor alakul ki gyermekeknél, a felnőttek között pedig a menstruáló vagy szülő nők között fordul elő gyakran – ismertette Dr. Várkonyi Judit.

Utolsó frissítés: 2018. február 09. péntek, 03:01

Találatok: 3358

Vashiányos babát szülhetnek a stresszes kismamák

Bővebben...A terhesség első harmadában az anyát érő stressz az újszülött vashiányos állapotához vezethet, ami késleltetheti a testi-lelki fejlődést, derült ki egy új kutatásból.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 5870

Vegetarianizmusról tudományosan

Bővebben...Minél szigorúbban vegetáriánus valaki, annál jobban kell figyelnie az étrendjére, mert hiánybetegségek fenyegetik. A növényi ételekben kulcsfontosságú tápanyagok csak kis mennyiségben fordulnak elő vagy nincsenek, illetve nem szívódnak fel a bélből – hívja fel a figyelmet az Európai Táplálékinformációs Tanács folyóirata, a Food Today, amely áttekinti a kérdés táplálkozástudományi szempontjait.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 4560

Sarlósejtes vérszegénység: gyógyszer a beteg gyerekeknek

Bővebben...Amerikai orvosok kutatási eredményei szerint az a gyógyszer, amelyet a sarlósejtes vérszegénységben szenvedő betegeknél alkalmaznak, biztonságos a gyerekek esetében is. Éppen ezért azt javasolják, hogy a készítményt tegyék elérhetővé minden, a kórban szenvedő kisgyermek számára.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 5157

Miért veszélyes a vashiány a kismamáknál?

Bővebben...A Rochester Egyetem Orvosi Központjának munkatársai a közelmúltban kismamák részvételével végeztek el tanulmányokat, amelyek során kiderült, hogy a vashiány súlyos következményekkel járhat a magzat fejlődésnek szempontjából.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 5924

Vashiány: Fókuszban a vér és a táplálkozás néhány összefüggése

Bővebben...Tudta, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint világszerte 1,3 milliárd ember, azaz a Föld lakosságának mintegy 30%-a szenved vérszegénységben? Hogy a vashiányos vérszegénység 80%-ban a női nemet érinti?

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 8460

A folsav és a vas okosabbá teszi a babákat?

Bővebben...Amerikai kutatók Nepál vidéki területein végezték el azokat a kísérleteket, amelyek során megfigyelték, hogy azok a kisbabák, akiknek édesanyjuk a terhesség alatt vas és folsav tartalmú tablettákat szedett, okosabbak voltak születésük után.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 5599

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!