Ma Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.
A+ A A-

Ideges? Kergessen birkát!

juhkergetesJuhászkutyának állhatnak üzletemberek a munkahelyi feszültség enyhítése és a csapatmunka javítása végett Nagy-Britanniában, bár csak jó pénzért, ha Chris Farnsworth nyáját és tanpályáját választják.

Chris Farnsworth maga is üzletember volt, ám megelégelte a munkahelyi öldöklő könyöklést és inkább juhtenyésztőnek állt. Mostanra azonban gazdasága egyre kevésbé jövedelmező a hagyományos termékeket illetően, ezért a férfi szélesítette a profilt, motivációs szakemberré lépett elő, és meghirdette, hogy remek csapatépítő tréninggel tud szolgálni.

Szavának lett foganatja: a cégek sorra küldik embereiket a wiltshire-i gazdaságba, ahol 2000 fontért – 700 ezer forintért – tucatnyi birkát hajkurászhatnak. A szaladgálás nem öncélú: egy akolba kell beterelni az állatokat, amelyek kellően rakoncátlanok és a karámnak még a közelébe se akarnak menni. Így aztán a juhászkutyálkodó csapattagoknak jól együtt kell működniük, hogy eredményt érjenek el.

A cikk a reklám után folytatódik

„Az egész segít emberek egy csoportjának javítani a kommunikációs képességeket, erősíti a bizalmat, kiemeli a vezetői rátermettséget, ami inspiráló, és történik mindez sok mókával” – idézte a brit Metro újság az üzletemberekből terelőkutyákat faragó motivációs szakembert. A juhhajkurászást kamerára veszi, és még aznap bemutatja a csapatnak, hogy mit művelt – megfelelő elemzést és értékelést fűzve hozzá.

juhkergetes2

Farnsworth nagyon gyorstalpaló tanfolyamát Open Ewe-niversitynek (Szabad Juhniversitasnak) nevezi. (Az angol ewe szó jelentése juh, kiejtése azonos a magyaréval.)


Nézd meg videón!

MTI

Címkék:
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!