Ma Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
A+ A A-

5 tipp a stresszmentes hétköznapokhoz

Bővebben...A megfelelő koncentráció képessége akár már egy állásinterjún is meghozhatja a sikert. Egy átlagos munkanapon több gigabájtnyi információt kell befogadnunk, a hatékonyságunk pedig azon múlik, hogy képesek vagyunk-e a megfelelő részletekre odafigyelni. Ha képesek vagyunk a stresszhelyzetekben is fókuszálni és jó döntéseket hozni, akkor leszünk igazán értékesek a munkaerőpiacon.
Répáczki Rita munkapszichológus tippjei mentén a Profession utánajárt, hogyan tanuljunk meg összpontosítani.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. július 08. péntek, 05:38

Találatok: 1898

Túlélőtippek az ünnepekhez

Bővebben...A karácsony elméletileg az év legboldogabb és legfelhőtlenebb időszaka kellene, hogy legyen, ám akadnak olyanok, akik félve várják az ünnepeket, mert számukra inkább szorongással és szomorúsággal jár.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 2903

Betegség is okozhatja, ha folyton ideges

Bővebben...A stressz mindennapjaink szerves része, így sokaknak már szinte állandó állapot az idegesség és a rossz közérzet. Természetesen a nehéz helyzetek kikerülhetetlenek az életben, ám ha minden nap feszültségben telik, azt nem feltétlenül mentális betegség okozza. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája egy vérvételt javasol ilyen esetekben.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 2703

Stresszcsökkentés természetesen

Bővebben...A stressz a mindennapi életünk része, ám nem mindegy, ki felett mennyire uralkodik el. Sajnos manapság a szorongás és a depresszió népbetegségnek számít, amit nem ritkán gyógyszeresen kezelnek. Azonban nem csupán a kemikáliák, hanem enyhébb esetben a gyógynövények is segítségünkre lehetnek a feszültség leküzdésében. Dr. Csókáné Török Orsolya, a Budai Endokrinközpont fitoterapeutája összeszedte a leghatásosabbakat.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 3418

Országos stresszfelmérés - Ön mennyire stresszes?

Bővebben...Országos stresszfelmérést indított a Semmelweis Egyetem (SE) Magatartástudományi Intézete, a bárki által elérhető kérdőív kitöltése anonim, a válaszadók azonnali visszajelzést kapnak saját eredményeikről.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 4963

Szívünknek a legszebb ajándék a lazítás

Bővebben...Szakértők szerint az ünnepekkel együtt járó stressz növelheti a szívbetegségek, többek között a szívroham kialakulási esélyeit.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 4245

A kutyák csökkentik a munkahelyi stresszt?

Bővebben...Csökkentheti az alkalmazott stressz-szintjét, növelheti a munkahelyi morált, ha a dolgozó beviszi a kutyáját a munkahelyre – derült ki egy amerikai tanulmányból.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 3503

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!