Ma Angéla és Petronella napja van. Holnap Tünde napja lesz.
A+ A A-

Férfiak Nemzetközi Hete: kék szalaggal a rákszűrésért

A prosztatarákszűrés fontosságára hívják fel a figyelmet világoskék szalaggal a Magyar Rákellenes Liga önkéntesei Budapest több pontján csütörtökön a Férfiak Nemzetközi Hete alkalmából.

Az önkéntesek reggel 7 és 9 óra között a Kossuth téri metrókijáratnál, az egészségügyi államtitkárság előtti területen, a Széll Kálmán téren, a Déli pályaudvaron a metrókijáratnál és a Deák téri evangélikus templom előtti területen várják az érdeklődőket információs anyaggal. Simon Tamás professzor, a szervezet elnöke 9 órakor az Akvárium klubnál 50 világoskék lufit enged szabadon azt szimbolizálva, hogy a férfiaknak is ugyanilyen könnyedén kell elengedniük félelmeiket a prosztatavizsgálattól.


vkek nap mti

Egy önkéntes szórólapot tart a kezében június 14-én, a Magyar Rákellenes Liga Vigyázz Apádra, avagy legyen egy Világos-Kék Napod akciójának keretében  a Széll Kálmán téri metrókijáratnál. A liga önkéntesei Budapest több pontján várják a szimpatizánsokat információs anyaggal és világoskék szalaggal. A mozgalom alapvető célja, hogy a férfiak ne féleljenek a prosztatavizsgálattól.
MTI Fotó: Marjai János

A szervezők azt kérik, hogy aki egyet ért a kezdeményezéssel, csütörtökön vegyen fel valamilyen világoskék ruhadarabot – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.


A cikk a reklám után folytatódik

A Magyar Rákellenes Liga honlapján elindította a prosztata egészségével kapcsolatos, „orvos válaszol” rovatát. Ezzel kívánja segíteni azokat a férfiakat, akik a háziorvossal vagy az urológussal való személyes konzultáció előtt szakember segítségével szeretnének tájékozódni a prosztataproblémákról.


Európában a 15–64 éves korosztály körében a férfiak halandósága kétszer nagyobb, mint a nőké. Az idő előtti halálozások okai között kiemelt helyet foglal el a rákbetegség, a férfiak körében pedig a leggyakrabban diagnosztizált rákfajta a tüdőrák mellett a prosztatarák.


MTI

Címkék:
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!