Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.
A+ A A-

Egereknél működik a prosztatarák elleni vakcina

Egereknél működik a prosztatarák elleni vakcinaElőzetes kutatási eredmények szerint egy frissen kikísérletezett vakcina egerek esetében gyógyítja a már kialakult prosztatarákot. A kutatók azonban arra figyelmeztetnek, hogy a munka még gyerekcipőben jár, és a szert embereken még egyáltalán nem tesztelték.

A tudósok már évtizedek óta keresik azokat az oltóanyagokat, amelyek hatékonyan szembe szállhatnának a daganatos megbetegedésekkel, eddig azonban nem sikerült jelentős eredményt elérniük. Az új vakcina abban más, hogy teljesen új irányból közelíti meg a problémát – írja a Nature Medicine.

Az új szer ugyanis az eddigiekkel szemben nem csupán a rákot okozó fehérjéket, illetve antigéneket célozza, hanem az immunrendszerre próbál meg hatni úgy, hogy az ellenségként definiálja a rákos sejteket, és megtámadja, majd el is pusztítsa őket.

Az új megközelítés ráadásul a tudósok szerint egyszerűbbé is teszi az oltóanyag előállítását, hiszen nem kell azonosítaniuk a különböző speciális fehérjéket és antigéneket. A vakcina azonban egyelőre részletesebb felülvizsgálatokra szorul, mielőtt embereken is elkezdenének kísérletezni.

OrientPress Hírügynökség

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: prosztatarák  prosztatarák gyógyítása  vakcina 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!