Ma Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.
A+ A A-

Botox-szal az inkontinencia ellen?

botox incontinenceAz arcizmokat lebénító Botox nevű gyógyszeripari injekció újra a figyelem középpontjába került, amikor az Egyesült Államok kormánya engedélyezte alkalmazását a hiperaktív húgyhólyaggal élők kezelésében.

Az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerfelügyeleti Hatósága (FDA) az inkontinenciától szenvedő szklerózis multiplexes és gerincvelői sérüléssel élő betegek kezelésében engedélyezte az injekciót. „A neurológiai tényezők következtében kialakult húgyúti inkontinencia kezelés rendkívül problémás – nyilatkozta George Benson, az FDA Reproduktív és Urológiai Termékekkel foglalkozó osztályának igazgatója – A Botox pedig kiváló kezelési módszert jelenthet.”

Az új módszer segítségével az orvosok Botoxot injekciózhatnak a beteg hólyagjába, ami ellazítja az izmokat és nagyobb mennyiségű vizelet tárolását teszik lehetővé. A klinikai kísérletek szerint az injekciók jelentősen csökkentik a húgyúti inkontinencia tüneteit.

A kaliforniai Allergan cég által gyártott Botoxot más betegségek, például a krónikus migrén, a túlzott hónalji izzadás, a tikkelés és különböző izommerevségek kezelésére is alkalmazzák.

A szert a Clostridium botulinum nevű baktérium toxinjából állítják elő. Más formában a toxin halálos ételmérgezést, más néven botulizmust is okozhat.

Kapcsolódó kifejezések: botox  hiperaktív hólyag  inkontinencia 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!