Ma Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.
A+ A A-

Vizelet-inkontinencia: hogyan beszéljek róla?

Vizelet-inkontinencia: hogyan beszéljek róla?Sem az orvos, sem a házastárs előtt nem könnyű szóbahozni az inkontinencia kérdését. A betegek sokszor zavarba jönnek, kínos számukra az állapotukról beszélni, pedig csakis a nyílt és őszinte kommunikáció segíthet. A konzultáció elengedhetetlen az inkontinencia okának kiderítése valamint az inkontinencia fokának enyhítése érdekében.

Rendkívül fontos, hogy a betegnek bizalomteljes kapcsolata legyen orvosával. Ha kellemetlen közvetlenül az orvossal beszélni, a beteg megteheti, hogy problémáját először az asszisztensnőnek mondja el. Természetesen, az orvossal történő megbeszélés a későbbiekben elkerülhetetlen.

Inkontinencia – a szakorvos feltehetően az alábbiakat is megkérdezi majd:

  • Mikor észlelte először az inkontinencia tüneteit?
  • Miképpen mutatkoznak meg az inkontinencia tünetei
  • Melyek a jellemző körülmények?
  • Milyen gyógyszereket szed, és mióta?

Talán könnyebbé válik az inkontinenciáról folyó beszélgetés a beteg számára, ha megérti, hogy ez hasonló, kezelést igénylő állapot, mint például a magasvérnyomás vagy az ízületi gyulladás.

Sokféle módszer és terápia áll rendelkezésre, és szinte biztosra vehető, hogy a tünetek jelentősen csillapíthatóak – sőt, akár teljes mértékben el is tűnhetnek.

Kapcsolódó kifejezések: inkontinencia 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!