Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Bertalan napja van. Holnap Lajos és Patrícia napja lesz.
A+ A A-

Mindennapos gondot jelentenek a görcsök

mindennapos_gondot_jelentenek_a_grcsk.jpgEgy, a magyar lakosság általános egészségi állapotát feltérképező vizsgálat szerint a magyarok 12%-a szenved különböző hasi görcsöktől.  A probléma elsősorban a nőket érinti, ugyanis az ilyen panaszoktól szenvedők 68%-a a gyengébbik nem köréből kerül ki. Leggyakrabban 30 és 50 év között fordulnak elő a funkcionális hasi görcsök, idősebb korban gyakoribbak az úgynevezett organikus görcsök.

Kapkodva eszünk

A hasi és alhasi görcsöket leggyakrabban a napjaink felgyorsult élettempójával összefüggő jelenségek, így a rohanó életforma, a rendszertelen és kapkodó étkezések, a mozgásszegény életmód, a stressz, illetve nőknél a menstruáció váltják ki. A görcsök mindennapos problémát jelentenek, jelentkezésük azonban kiszámíthatatlan. E panaszok nem csupán kínozzák az embert, hanem életritmusát is megzavarják.

Gyors segítség kell

A görcsök miatt a legtöbben nem hagyhatják félbe munkájukat, ezért gyors és hatásos segítségre van szükségük ebben a helyzetben. A görcsös fájdalom kialakulásának hátterében általában a simaizom összehúzódása áll, amelyet többek között a gyomor- és a bélizomzat, valamint a vese és epe betegségei váltanak ki. Az éles és állandó fájdalom valamilyen hasi katasztrófa kialakulását is jelezheti. Ekkor feltétlenül orvoshoz kell fordulni.

A baj helyén hat

A különböző hatásmechanizmusú görcsoldó készítmények döntően a funkcionális eredetû görcsök oldására használatosak, de tüneti kezelésként a probléma végső megoldásáig szervi okok esetén is alkalmazzák őket. Az ideális görcsoldó a betegek szerint gyorsan és tartósan hat, kevés a mellékhatása, könnyen lenyelhető és recept nélkül kapható.

 

Kapcsolódó kifejezések: görcs  hasi  panasz 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!