Ma Boglárka napja van. Holnap Lehel napja lesz.
A+ A A-

Egyre inkább ellenáll az antibiotikumoknak a gonorrhoeae

Egyre inkább ellenáll az antibiotikumoknak a gonorrhoeaeEgy friss jelentés szerint a gonorrhoeae nevű baktérium, amely a tripper nevű nemi úton terjedő betegséget okozza, egyre jobban képes ellenállni a cefalosporinoknak – az egyetlen olyan gyógyszercsoportnak, amellyel jelenleg az orvosok képesek gyógyítani a betegséget.

Amerikai kutatók 10 évre visszamenőleg elemezték a rendelkezésükre álló gonorrhoeae mintákat, és kiderült, hogy jelentősen megemelkedett a tripper gyógyításához minimálisan szükséges antibiotikumok mennyisége. Ez pedig azt jelenti, hogy a kór gyógyításához egyre több gyógyszerre van szükség – írja a Morbidity and Mortality Weekly Report.

Az orvosok szerint azonban egyelőre megnyugtató a tudat, hogy nem tudnak olyan esetről, hogy egy páciens esetében az ismert antibiotikumokkal nem lehetett meggyógyítani a nemi betegséget. Ha azonban a tendencia folytatódik, akár ez is előfordulhat.

Az orvosok szerint fontos, hogy a jövőben a szakemberek mindent elkövessenek annak érdekében, hogy új kezelési módszereket fejlesszenek ki. Ezzel a lépéssel ugyanis megelőzhetik azt a helyzetet, hogy évek múltán a gonorrhoeae-nek ne legyen ellenszere.

OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: antibiotikum  cefalosporinok  gonorrhoeae  tripper 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!