Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma István napja van. Holnap Sámuel és Hajna napja lesz.
A+ A A-

Összeállították a legveszélyesebb szuperbaktériumok listáját

Bővebben...A legveszélyesebb szuperbaktériumok toplistáját állította össze az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO), ezek az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok óriási veszélyt jelentenek az emberi egészségre.

Utolsó frissítés: 2017. március 31. péntek, 14:51

Találatok: 1259

Magyar-amerikai közös felfedezés a szuperbaktériumok ellen

Bővebben...Segíthet az antibiotikumokkal szemben rezisztens szuperbaktériumok elleni küzdelemben a magyar és amerikai kutatók új, közös felfedezése, amelyről az amerikai tudományos akadémia lapjában (PNAS) számoltak be - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) az MTI-vel hétfőn.

Utolsó frissítés: 2017. március 18. szombat, 04:43

Találatok: 980

Ragadozó baktérium lehet az új fegyver a szuperbaktériumok ellen

Bővebben...Ragadozó baktérium lehet az új fegyver a legtöbb gyógyszernek ellenálló baktériumok elleni harcban - állapította meg egy új brit tanulmány.

Utolsó frissítés: 2017. január 05. csütörtök, 19:04

Találatok: 1024

Az erszényes ördög anyateje legyőzheti a szuperbaktériumokat

Bővebben...Az erszényes ördög (tasmán ördög) anyateje segíthet az antibiotikumoknak ellenálló, halálos szuperbaktériumok elleni harcban ausztrál kutatók szerint.

Utolsó frissítés: 2017. január 05. csütörtök, 17:32

Találatok: 1199

November 18: Európai antibiotikum nap

Bővebben...Az antibiotikumok felelős használatára hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az európai antibiotikum nap alkalmából, hiszen az ellenálló baktériumok terjedése az egyik legnagyobb közegészségügyi fenyegetés a világban.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 1297

Színváltoztató kötés segíthet az antibiotikum-rezisztencia megelőzésében

Bővebben...Színváltoztató orvosi kötés segíthet az antibiotikumok szükségtelen használatának és ezáltal a gyógyszerekkel szembeni rezisztencia kialakulásának megelőzésében - állítják a nagy-britanniai Bath-i Egyetem szakemberei.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 1218

Világméretű probléma az antibiotikum rezisztencia

Bővebben...A helytelen, túlzott, illetve az indokolatlan antibiotikum használat miatt olyan baktériumok jelentek meg, amelyek ellenállnak a különböző gyógyszereknek. Jelenleg ez az egyik legnagyobb közegészségügyi kockázat a világon és ezen belül Európában is. A folyamat – ha nem sikerül megállítani – oda vezethet, hogy a jövőben a legáltalánosabb fertőző megbetegedésekre sem lesz hatékony gyógyszer. Erre hívja fel a figyelmet az Európai Antibiotikum Nap, amelyet az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) szervez. A kezdeményezést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is támogatja.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 2769

© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!