Ma Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.
A+ A A-

5 étel, ami szabotálhatja az éjszakai pihenést

woman-sleepingHa nem tudunk elaludni, egy kis éjszakai nassolás jó ötletnek tűnhet. De vigyázzunk, mert bizonyos ételek fogyasztása tovább csökkentheti az elalvás esélyét!

Alvásrontó ételek

1. Tartósított és füstölt húsok: A sonka, a szalonna, a kolbász és a különböző füstölt húsok rengeteg tiramint tartalmaznak, ami norepinefrin kibocsátására készteti az agyat és így csökkenti az elalvás esélyét.

2. Csokoládé: Egy bögre kakaó elalvás előtt? Jobb, ha óvatosan bánunk vele, a csokoládé ugyanis rengeteg koffeint és tirozint tartalmaz, ami stimulálóan hat az agyra.

3. Energiaitalok: A Red Bull és más energiaitalok a koffeinen kívül taurint is tartalmaznak, ami serkentően hat szervezetünkre és növeli az adrenalinszintet.

4. Paradicsomszósz, chili, pizza és más fűszeres ételek: Az alvásproblémák gyakran szoros összefüggésben vannak az emésztési gondokkal. A savas és fűszeres ételek refluxot, gyomorégést és más olyan tüneteket okozhatnak, amelyek meggátolják a nyugodt alvást.

5. Alkohol: Egy-két ital segíthet ellazulni egy fárasztó nap után, később azonban károsan hathat az éjszakai pihenésre. Az alkohol dehidratál és növeli a vizelési ingert, ami megnehezítheti az elalvást. A borban ezen kívül nagy koncentrációban fordul elő a stimuláló hatású tirozin.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: alvászavar  reflux  éjszakai pihenés 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!