Ma Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.
A+ A A-

A csodálatos D-vitamin

d-vitamin-intake-dailyRégóta ismeretes, hogy a kalcium mellett a D-vitaminnak is kiemelten fontos szerepe van a csontok és fogak megerősítésében, friss kutatások azonban arra is rávilágítottak, hogy az egészséges izomzat és immunrendszer felépítéséhez, továbbá a különféle allergiák és a fiatalkori cukorbetegség megelőzéséhez is nélkülözhetetlen ez a vitamin.

D-vitamin, a szklerózis multiplex és a cukorbetegség megelőzésében is

Colin Michie gyerekorvos tizenhét komoly D-vitamin hiánnyal küzdő kisgyerek és csecsemő esetét vizsgálta meg, akiket 2006 és 2008 között kezeltek az Ealing Kórházban.

Megfigyelte, hogy sokuk későn kezdett el járni, így tanulmányában ismét felhívta a figyelmet a D-vitamin fontosságára, főleg terhesség idején, amelynek eredményeként 80 százalékkal csökkent a szklerózis multiplexben szenvedők száma.

A cikk a reklám után folytatódik

Angliában a terhesség során eddig is javasolták a napi 10 mikrogramm D-vitamin szedését, de a Dél-Karolina Egyetem kutatócsoportja szerint azok, akik 100 mikrogrammot szednek naponta, felére csökkenthetik annak valószínűségét, hogy terhességük során bármilyen egészségügyi problémával szembesülnének.

Emellett, az egyes típusú cukorbetegség kialakulásának esélye is egyharmadával csökkenhető azoknál, akik extra adag D-vitamint juttatnak a szervezetükbe.

Kapcsolódó kifejezések: D-vitamin  cukorbetegség  sclerosis multiplex  terhesség 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!