Ma Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.
A+ A A-

Mire jó a B6-vitamin?

Mire jó a B6-vitamin?Sokat hallunk a B6-vitaminról, mégis sokan nincsenek tisztában azzal, hogy miért fontos, hogy ebből az anyagból elegendő jusson be a szervezetünkbe. Márpedig a vitamin fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében, hiszen részt vesz több idegrendszeri folyamat szabályozásában is.

A B6-vitamin egy vízben oldódó vitamin, amelynek összesen hét formája ismert, és amely a B-komplex vitaminok családjába tartozik. Ezek közül a piridoxin az, amely a legtöbb multivitamin-készítményben megtalálható, és amely a leginkább ismert a hétköznapi emberek számára is – írja a Medical News TODAY.

A piridoxin kulcsfontosságú a fehérje és a glükóz anyagcseréjének szempontjából, valamint szerepe van a hemoglobin termelésében is. A B6-vitaminnak emellett általában nagy szerepe van a nyirokcsomó, a lép és a csecsemőmirigy egészségének megőrzésében.

A cikk a reklám után folytatódik

A B6-vitamin hiánya viszonylag ritka, mivel bizonyos mennyiségben minden élelmiszerben megtalálható. Vannak olyan tényezők azonban, amelyek következtében könnyebben ürül ki az anyag a szervezetből vagy éppen amelyek miatt nem jut elég vitamin a testbe. Ilyenek az emésztőszervi betegségek, ösztrogén, kortikoszteroidok vagy antikonvulzív szerek tartós szedése, a tartós alkoholizmus, a pajzsmirigy túlműködése és a cukorbetegség.

OrientPress Hírügynökség / Kép: sxc.hu

Kapcsolódó kifejezések: B-komplex vitaminok  B6-vitamin  piridoxin 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!