Ma Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.
A+ A A-

Február közepe: most kell a sok C-vitamin!

Február közepe: most kell a sok C-vitamin!A nappalok már észrevehetően hosszabbak, a cinkék a szőlőnyitást sürgetik énekükkel és a rügyek duzzadása is a tavasz közeledését ígéri.

Szálljunk szembe az influenzával!

A gyakori influenzás megbetegedések jócskán fellendítették a déligyümölcsök fogyasztását, mert ma már eléggé köztudomású, hogy a gyógyszerek hatását a friss gyümölcs fokozza. Ezért fogyasztanak sokan narancsot, mandarint, banánt és egyéb, déli országokból származó gyümölcsöt, remélve, hogy ezeknek a C-vitamin-, szervessav- és rosttartalma segít a makacs és kellemetlen influenzavírusok leküzdésében.

Jó dolog az, hogy hozzájutunk ezekhez a finom csemegékhez, bár én jobban szeretném, ha a nem kevésbé értékes hazai gyümölcsöt, zöldséget is megbecsülnénk! Eszembe jutnak gyermekéveim, amikor a tavasz kezdetét az jelezte, hogy édesapám hazahozott egy csokor piros hónaposretket, meg egy csomó friss zöldhagymát.

A cikk a reklám után folytatódik

És mi, gyerekek, miközben fogyasztottuk a tavasz első zsengéit, kórusban mondogattuk: újság hasamba, hideglelés pokolba! Vajon a mai gyerekek, akik februárban is esznek sárgadinnyét, szamócát, óriás paprikát, ismerik-e az „Újság” örömét?

További érdekességek Bálint Gazdától »

Kép: Flickr.com

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: C-vitamin  influenza 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!