Ma Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.
A+ A A-

Alzheimer-kór - a fejtörők haszna

Bővebben...A Neurology című szaklapban közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy sosem késő elkezdeni az agyunkat tornáztatni: kártyázni, puzzle-t kirakni, társasjátékozni, olvasni. A kutatásba bevont kétezer, átlagban 80 éves idős ember közül a magas szellemi aktivitású kategóriába tartozóknál átlagosan 94 év körül jelent meg a demencia, míg az alacsonyabb szellemi aktivitást mutatók között öt évvel korábban.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2021. szeptember 15. szerda, 15:25

Találatok: 27

Napi egy adag zöld saláta fiatalon tarthatja az agyat

Bővebben...Napi egy adag zöld saláta fogyasztás a kor előrehaladtával segíthet megőrizni a memóriát és frissen tartani az agyat - állítják egy amerikai tanulmány szerzői.

Utolsó frissítés: 2017. december 25. hétfő, 04:10

Találatok: 1840

A rendszeres testmozgás segít megőrizni az agy frissességét ötvenen túl is

Bővebben...A hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is - állapították meg ausztrál kutatók.

Utolsó frissítés: 2017. április 27. csütörtök, 04:52

Találatok: 1392

A „szuperöregek” agyának titka

Bővebben...A „szuperöregek”, vagyis az idős koruk ellenére fiatalokat megszégyenítő memóriával rendelkező emberek agyának bizonyos részei megőrzik fiatalságukat a kor előrehaladtával - állapították meg amerikai kutatók.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. szeptember 16. péntek, 15:07

Találatok: 1438

Időskori vezetés – mikortól kockázatos?

Bővebben...Meddig vezethet autót a nagypapa, a dédmama? Egyes országokban már fontolgatják, hogy az aggkorban lévőknek korlátozott jogosítványt adjanak ki, amelyik csak az ismerős útvonalakon, a lakhely, az orvos és a gyerekek közötti ingázást teszi lehetővé. De milyen veszélyei vannak az időskorú vezetésnek? - teszi fel a kérdést a Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal cikke.

Utolsó frissítés: 2016. január 29. péntek, 14:06

Találatok: 1840

Egészséges éveket adhat a kiegyensúlyozott táplálkozás

Bővebben...Az elmúlt 25 évben a magyar nők átlagos várható élettartama több mint öt, a férfiaké pedig hét évvel emelkedett. Javuló életkörülményeink és egészségtudatosabb életmódunk is hozzájárult ehhez, de van még mit bepótolni. Vannak ugyanis olyan országok Európában, ahol akár 5-7 évvel is többet élnek az emberek.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 1406

4 szokás az egészséges időskorért

Bővebben...Az edzés, a dohányzás kerülése, a mértékletes alkoholfogyasztás, illetve a zöldségek és a gyümölcsök mindennapi bevitele egy friss brit tanulmány szerint jelentősen csökkenti a krónikus betegségek kockázatát.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 3588

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!