Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Szilárda napja van. Holnap Valér napja lesz.
A+ A A-

A rendszeres testmozgás segít megőrizni az agy frissességét ötvenen túl is

Bővebben...A hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is - állapították meg ausztrál kutatók.

Utolsó frissítés: 2017. április 27. csütörtök, 04:52

Találatok: 414

A „szuperöregek” agyának titka

Bővebben...A „szuperöregek”, vagyis az idős koruk ellenére fiatalokat megszégyenítő memóriával rendelkező emberek agyának bizonyos részei megőrzik fiatalságukat a kor előrehaladtával - állapították meg amerikai kutatók.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. szeptember 16. péntek, 15:07

Találatok: 723

Időskori vezetés – mikortól kockázatos?

Bővebben...Meddig vezethet autót a nagypapa, a dédmama? Egyes országokban már fontolgatják, hogy az aggkorban lévőknek korlátozott jogosítványt adjanak ki, amelyik csak az ismerős útvonalakon, a lakhely, az orvos és a gyerekek közötti ingázást teszi lehetővé. De milyen veszélyei vannak az időskorú vezetésnek? - teszi fel a kérdést a Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal cikke.

Utolsó frissítés: 2016. január 29. péntek, 14:06

Találatok: 842

Egészséges éveket adhat a kiegyensúlyozott táplálkozás

Bővebben...Az elmúlt 25 évben a magyar nők átlagos várható élettartama több mint öt, a férfiaké pedig hét évvel emelkedett. Javuló életkörülményeink és egészségtudatosabb életmódunk is hozzájárult ehhez, de van még mit bepótolni. Vannak ugyanis olyan országok Európában, ahol akár 5-7 évvel is többet élnek az emberek.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 839

4 szokás az egészséges időskorért

Bővebben...Az edzés, a dohányzás kerülése, a mértékletes alkoholfogyasztás, illetve a zöldségek és a gyümölcsök mindennapi bevitele egy friss brit tanulmány szerint jelentősen csökkenti a krónikus betegségek kockázatát.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 3239

Időskori testmozgás - szeniorok futócipőben

Bővebben...Az egészség sokáig megőrizhető, az öregedés folyamatai lelassíthatók a mindennapi sportolás segítségével. A kutatások azt bizonyítják, hogy a civilizációnak szinte minden betegségét is – az elhízástól az infarktuson át a szélütésig – megelőzhetik azok, akik a sportos életmódot választják.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 3513

A boldog öregedés titka... Tudd elengedni a dolgokat!

Bővebben...A megbánás fiatal korunkban még segíthet, hogy jobb emberekké váljunk, később azonban, amikor öregszünk, már csak boldogtalanná tesz bennünket – derült ki egy új kutatásból.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 2646

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!