Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Edit napja van. Holnap Zsófia napja lesz.
A+ A A-

Új! Fogamzásgátló, férfaknak!

 Újfajta, férfiak esetében használatos fogamzásgátló módszert tesztelnek kutatók. A havonta beadandó injekció forradalmasíthatja a családtervezést egyenlő felelősséget adva mindkét nem számára.

A Kínában kifejlesztett tesztoszteron injekció lecsökkenti a spermák termelődését, így a módszer ugyanolyan biztonságos, mint a fogamzásgátló tabletta vagy az óvszer - állítják a szakértők.

A kutatások azt bizonyították, hogy a havonta szervezetbe juttatott szer hatására százból egy férfi fogant gyermeket. A tesztoszteron adagolásának megszüntetésével fél éven belül normál mértékűvé vált a férfiak sperma termelése.

A családtervezés mellett kampányoló szervezetek üdvözlik a módszert, véleményük szerint ugyanis a fogamzásgátló injekciónak köszönhetően a férfiak is tudnának osztozni a fogamzásgátlás felelősségében, amely jelen pillanatban teljességgel a nőkre hárul.

A cikk a reklám után folytatódik

A módszer tesztelése mindazonáltal még folyamatban van és nem elhanyagolható az sem, hogy a korábban férfiak számára kifejlesztett fogamzásgátló módszerek igen kellemetlen mellékhatásokkal jártak, mint például a kedélyállapot ingadozása vagy csökkenő szexuális étvágy.

   [Forrás: OrientPress Hírügynökség]
Kapcsolódó kifejezések: férfi fogamzásgátló 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!