Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Emília napja van. Holnap Illés napja lesz.
A+ A A-

Dobj egy macit!

Dobj egy macit!4532 plüssállatot dobtak be a jégre a szurkolók a csütörtöki, fergeteges hangulatú finnek elleni győztes mérkőzés első magyar gólja után. A játékokat Kangyal Balázs, Svasznek Bence, Majoross Gergely, Fodor Szabolcs és válogatott játékos társaik valamint Ocskay Gábor húga személyesen adták át három gyermekklinika kis betegeinek.

A Budapest Sportarénában megrendezett Pannon Hoki Gálán Fodor Szabolcs (Alba Volán) első harmadban lőtt gólja után hullottak a macik a jégpályára. Az előre meghirdetett forgatókönyvnek megfelelően ugyanis ekkor repülhettek a beteg gyermekeknek szánt plüssállatok a jégre, pontosan 4532 darab. A játékállatok között az apró plüss nyuszitól a hatalmas Micimackókig mindenféle előfordult, így a csecsemőtől a tizenévesig minden korosztály örömét lelheti az ajándékban.

A jótékonysági akciót a Magyar Jégkorong Szövetség hetekkel a mérkőzés előtt kezdte el szervezni amerikai minta alapján, az itthon úttörő miskolci példa hatására. "Abban biztosak voltunk, hogy a Pannon Hoki Gála sikeres lesz, de azon magunk is meglepődtünk, mennyi plüssállat gyűlt össze - mondta el Méhn Imre, a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke. - A szurkolóknak a fantasztikus biztatás mellett azt is köszönjük, hogy magukénak érezték az akciót, és személyesen is hozzájárultak a beteg gyermekek gyógyulásához. Az ő mosolyuk nekik is szól."

Több ezer plüssmaci talált új gazdára

„A Heim Pál Gyermekkórház minden munkatársa rendkívül fontosnak tartja, hogy az itt gyógyuló gyerekek minél hamarabb és a lehető legkevesebb rossz élménnyel, egészségesen térhessenek haza szüleikkel – mondta el Buncsik Ildikó, a kórház kommunikációs és PR vezetője. – Az itt dolgozók mindent megtesznek, hogy gyermekbarát környezetet biztosítsanak a kis betegeknek. A játék ebben a korban nagyon fontos, különösen, amikor betegek a gyermekek. A most ajándékba kapott kedves kis plüssállatok segítenek a gyógyulásban. Remek kezdeményezésnek tartjuk és örülünk annak, hogy mi is a kiválasztott kórházak között lehettünk.”

A macikból a Heim Pál Gyermekkórház mellett bőven jutott a Tűzoltó utcai Gyermekklinika és a SOTE 1. számú Gyermekklinika kis betegeinek is. Utóbbiban szombat délután a válogatott játékosok mellett Ocskay Gábor húga is meglátogatta a gyermekeket. Az Ocskay család kifejezett kérése volt, hogy a nemes célra való tekintettel a tragédia ellenére se maradjon el a segítő szándékú örömünnep.
„Leírhatatlan az a szeretet és támogatás, amit napok óta kapunk a szurkolóktól és a szövetségtől – mondta el Ocskay Zsuzsanna. – Tudom, hogy Gábor is egyetértett a plüssmacis jótékonysági akcióval, és ezzel a látogatással az ő szeretetét is elvihettük a gyermekekhez.”

Dobj egy macit!

„Fantasztikus volt látni a gyermekek arcán a meglepetést és a mosolyt – nyilatkozta Fodor Szabolcs, az első magyar gól szerzője a szombati átadáson. – Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók is meghatódnának, ha látnák, mekkora örömöt szereztünk a gyermekeknek.”
"A csütörtöki győzelem és a mai kórházi látogatás is nagyon meghatározó élmény volt számomra. Én magam is apuka vagyok, így tudom mekkora boldogság, amikor egy kis beteget sikerül felvidítani. - mondta el Kangyal Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya. - Ahányszor ránézek a gyerekekre, mindig az jut eszembe, hogy talán belőlük is nagy hokis lesz egyszer."

www.icehockey.hu

Kapcsolódó kifejezések: jégkorong 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!