Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Emília napja van. Holnap Illés napja lesz.
A+ A A-

A leghajmeresztőbb halálesetek

A leghajmeresztőbb halálesetekA halál az egyetlen olyan dolog, amit egyik ember sem kerülhet el, de vannak, akik nem hétköznapi módon lehelik ki a lelküket.

A történelem során sok szerencsétlen ember – általában nem saját választásuk szerint – elképesztő módon távozott már az élők sorából. Míg számtalan ember halt hősi halált a hazájáért vagy nemes ügyért, mások kevésbé fennkölt utat választottak - írja a MediPress.

Következzék egy csokorra való a történelem leghajmeresztőbb haláleseteiből. Ezekhez képest Elvis haláltusája a porcelántrónon egész méltóságteljesnek tűnik.

Autoerotikus fulladás

Sokan egyetértenének abban, hogy szex közben meghalni egy tökéletes módszer, de mi van akkor, ha ez pont önkielégítés közben történik? 2009-ben David Carradine halt meg a hotelszobájában így. 2010 első napjaiban a BBC egyik jól ismert műsorvezetőjét, Kristian Digby-t találták holtan londoni lakásában. Sejtések szerint szexuális játék közben vesztette életét, valószínűleg megfulladt maszturbálás közben. Ez a módszer halálos is lehet, és abból áll, hogy az aktus közben elvágják az oxigén útját az agyba, hogy fokozza a kéjérzést és az orgazmus intenzitását. Halál akkor következik be, ha az áldozat elveszíti az eszméletét, és ezzel együtt a kontrollját is a fulladást okozó szerkezet felett, mely végül megöli őt.

Halálos jókedv

A legközelebbi nevetőgörcsnél nem árt felidézni szegény öreg Chrysippust. A görög sztoikus filozófus utolsó perceit hisztérikus állapotban töltötte. Leitatta a szamarát, majd nézte, ahogy a részeg állat megpróbál vadfügét legelni. A látványt annyira mulatságosnak találta, hogy szó szerint halálra röhögte magát.

Ez a halálos jókedv, és a történelem legalább két ilyen esetet jegyez. A halált közvetlenül általában fulladás vagy szívelégtelenség okozza. Néhány esetben az áldozat egy teljes éjszkát átnevetett, és másnap sem tudta abbahagyni.

Hashártya-gyulladás

Néha olyasmi kerül az ember szájába, ami nem oda való. Néha le is nyeli ezeket. Első számú ökölszabály: ha nem étel, ne edd meg. Itt van például Sherwood Anderson esete, aki 1941-ben egy vacsorán lenyelt egy fogpiszkálót. A sikeres írónál később hashártya-gyulladás alakult ki, ami fájdalmas pontot tett élete és karrierje végére. A hashártya-gyulladás a hasüreget határoló savós membrán gyulladása, mely fertőzéshez, belső vérzéshez és lassú kínhalálhoz vezet. Mi is a tanulság, Anderson úr?

Vérmérgezés

A mohóság az emberiség egyik fő bűne. Jack Daniels (igen, az a bizonyos Jack Daniels!) a saját kárán tanulta meg a leckét. Kínos halálának körülményeit sosem tüntetik fel a hazafias hirdetésekben, pedig biztos, hogy sokkal több „Walker” lenne a földön. 1911-ben Jack csúnyán kiütötte magát, később nem is emlékezett rá, hogy mivel. Megsérült közben a lábujja, ami később elfertőződött, és vérmérgezés lett a vége, ez pedig Jack-nek is a végét jelentette.

A cikk a reklám után folytatódik

 

Különös baleset

Időnként a sors bemutatja a középső ujját. Például Isadora Duncannek, akit sokan a modern tánc anyjaként emlegettek. Ez a tehetséges ifjú hölgy 1926-ban, a franciaországi Nizzában. Általában mindig hosszú, lebegő sálakat hordott, ami gyakran úszott utána a szélben, de a vesztét is ez okozta. Azon a tragikus napon a barátja ment érte nyitott tetejű autóval. Ahogy a gázba taposott, a sál beleakadt az autó kerekébe, majd rátekeredett a tengelyre. Isadora kirepült az ülésből, és jó néhány méteren át vonszolta maga után az autó, mire a vezető észrevette, mi történt. A szerencsétlenül járt nő nyaka eltört, azonnal meghalt.

Kannibalisztikus mazochizmus

Az egy dolog, ha valaki meghívja a barátját vacsorára, de hogy belőle legyen a főfogás, az már kicsit hajmeresztő, főként, ha az említett barát is élvezi az eseményt. Ez történt Bernd-Jurgen Brandes esetében is, aki 2001-ben az interneten keresett olyan valakit, akinek a társaságában elfogyaszthatná a péniszét, majd az illető megenné őt.
Armin Meiwes lelkesen válaszolt a hirdetésre, majd találkoztak. Előételnek kettesben elfogyasztották Brandes hímtagját, majd Meiwes többször nyakon szúrta társát, és megette. Kér valaki egy katonát?

Halálos számítógépes játék

A számítógépes játékok drámai ütemben fejlődnek megjelenésük óta. Valójában most már bárki alkothat magának egy virtuális figurát az interneten, és felveheti a kapcsolatot a világ bármely táján élő emberek millióival.

Kell néhány sárkány, egy masszív kard, egy-két kaland, és máris kész a katasztrófa. Itt van például a koreai Lee Seung Seop esete, aki már nem lehet köztünk. A 28 éves fiatalember egyszerűen kiszáradt és szívelégtelenség végzett vele a World of Warcraft játék 50 órás menetétől. Ezen időszak alatt alig vett magához folyadékot, és szinte semmit sem evett. A kimerültségtől először elájult, majd nem sokkal később meghalt. Online temetést rendeztek számára, ahol majdnem 2 000 játékos gyűlt össze a megemlékezésre, egy perces virtuális csenddel adózva emléke előtt. Itt nem is kell ennél többet mondani.

Spontán égés

Mindenki előtt ismert a kis öreg nagyi esete, aki a hintaszékében üldögélve egyszer csak hamuvá vált. A rögzített esetek ellenére a spontán emberi égés továbbra is bizonyítatlan tudományos hipotézis maradt.

1951-ben Mary Hardy Reeser (A Hamuhölgy) egy kupac parázsló hamuvá vált a nappalija közepén. A szerencsétlen nyugdíjasból nem maradt más, mint a bal lábfeje (papuccsal együtt) és a koponyája, ami láthatóan összement. A spontán emberi égés legnépszerűbb magyarázata a „kanóc hatás”, mely szerint ha a test egyszer lángra kap, elég zsír és éghető anyag van benne ahhoz, hogy teljesen elhamvadjon. Mary esetében úgy vélik, hogy altatót vett be, miközben dohányzott, amitől kigyulladt a takarója, végül a teste is tüzet fogott. Kísérletek kimutatták, hogy az emberi test képes így égni akár hét órán keresztül is. Furcsa mód ezek a tűzesetek gyakran annyira centralizáltak, hogy a környező bútorok is alig sérülnek meg a lángoktól. Porból és hamuból vétettünk, és azzá leszünk, igaz?

Közel a vég

Habár a fenti bizarr esetek bárkivel előfordulhatnak, az esélyek igen csekélyek. Legtöbbünk simán távozik az árnyékvilágból, ezért emiatt senkinek se fájjon a feje. Mindazonáltal igen nehéz lenne rangsorolni ezeket a halálos finálékat.

Kapcsolódó kifejezések: Autoerotikus fulladás  halálesetek 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!