Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
A+ A A-

Szemölcs helyett a mellbimbóját vágta le

Szemölcs helyett a mellbimbóját vágta leA szemölcs helyett a mellbimbó egy részét távolította el a sebész az egyik pécsi lánynak - legalábbis ezt állítják a lány szülei. Szerintük az orvos hibázott. A lány attól tart, hogy nem lesz párkapcsolata, a szülők pedig azon aggódnak, hogy később, a gyerekvállaláskor lesznek gondok. Az ügyet vizsgálja az egészségügyi intézmény.

A mellbimbóját vágta le az orvos a szemölcs helyett

A 17 éves lány szüleivel három hónapja ment be az egyik pécsi rendelőintézetbe, hogy a jobb mellbimbója melletti szemölcsöt levetesse. A szemölcs helyett azonban a mellbimbó egyharmadát távolították el.

"Sajnos a szemölcs ott maradt, viszont a mellbimbóból kivágtak egy darabot. Egy teljesen ép területet metszettek ki. Benne emlővezeték metszetek találhatók, szemölcs azonban nem, még a mélyebb szövetekben sem" - mondta a Független Hírügynökségnek a lány édesanyja.

Ez utóbbit a szövettani vizsgálat állapította meg. A család elment egy másik orvoshoz, egy bőrgyógyászhoz is. Ő megerősítette: valóban nem a szemölcsöt távolították el. "Körülbelül másfél hónappal ezelőtt kezdtük el kivizsgálni az ügyet a bejelentés alapján.

Szakértőket vontak be az ügy tisztázására

Körülbelül egy-másfél hónap, amíg véglegesen le fog zárulni a vizsgálat" - mondta a Független Hírügynökségnek Kovács Ágnes, a pécsi Egyesített Egészségügyi Intézmények főigazgató-főorvosa, a műtétet végző orvos főnöke.

A lány attól tart, hogy a tévedés miatt nem lesz párkapcsolata. A szülők pedig azon aggódnak, hogy az emlővezetékek is roncsolódtak, és szülés után nem tud majd szoptatni a lányuk.

A család azon gondolkodik, hogy lányukat Kaposvárra, egy magán plasztikai sebészhez viszik, és újból megműttetik.

Kapcsolódó kifejezések: műhiba 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!