Ma Boglárka napja van. Holnap Lehel napja lesz.
A+ A A-

Hamarosan eredményhirdetés - „Főzz másképpen 2019-ben!” receptverseny

receptverseny sajtos kolesropogos 2019Magyarország az OECD kimutatása szerint Európa legelhízottabb nemzete, világszerte pedig az USA, Mexikó és Új-Zéland után a negyedik helyen állunk!

Hazánkban körülbelül kétszázötvenezer súlyosan kövér ember él - ők már nem képesek utcára menni, életük a négy fal közé korlátozódott - a lakosság több mint kétharmada túlsúlyos vagy elhízott. Legalább ilyen sokkoló adat, hogy a teljes gyermekkorú populációból minden negyedik-ötödik érintett, illetve a 15-16 éves lányok 30 százaléka már súlytöbblettel rendelkezik.

Tudomásul kell vennünk, hogy az elhízás ugyanolyan káros az egészségre, mint a dohányzás, hiszen számos betegség - így például a rosszindulatú daganatok - hajlamosító tényezőjeként működik. Európában a 2-es típusú cukorbetegség 80 százalékáért, a magas vérnyomás 55 százalékáért, míg az iszkémiás szívbetegségek 35 százalékáért felelnek a pluszkilók!

DiabFórum magazin

Ezért írta ki idén is országos receptversenyét a Kor Kontroll Társaság és a Magyar Elhízástudományi Társaság a pluszkilók ellen, az egészséges, fogyókúrás, de legalábbis testsúlykarbantartó étkezés népszerűsítéséért.

A verseny nyertesei között akad olyan séf, aki a gyermek és a felnőtt közétkeztetésben komoly szerepet játszó céget képvisel, 150 kilós férfi (saját receptjeivel és a futással mára átlépte lefelé a 100 kilós álomhatárt), újságíró, szociológus, háziorvos, dietetikus, fitnesz edző, egészségfejlesztő, és háziasszony is. A legjobb receptek alapján büntetlenül nassolhatunk például sütőtökös gofrit, okospogácsát, vagy éppen „citromos-túrós zabálom” nevű sütit, de kipróbálhatjuk a reform töltött káposztát, a szezámmagos afrikai harcsát brokkolis burgonyapürével, csicsókaöntettel, a lazac bohémiát, vagy akár a harcsapaprikást tehéntúrós sztrapacskával újragondolva.

A „Főzz másképpen 2019-ben!” receptverseny nyertesei - most még - ABC sorrendben:

Bahul Krisztina, Balogh Györgyi, Forján Petra, Honfi Bernadett, Mészáros László és Tünde, Pákozdy Norbert, Dr. Peresa Magdolna, Raj Regina. Starkné Szabó Eszter, Vágvölgyi Tamás

Díjátadó: A Magyar Elhízástudományi Társaság Kongresszusa
A kongresszus helyszíne: Danubius Hotel Flamenco, Budapest
A kongresszus időpontja: 2019. november 22. (péntek) 9.00-18.00
Az országos receptverseny eredményhirdetése a kiállítói standoknál: 11.15 – 11.45

Szeretettel várjuk az érdeklődőket a kongresszus izgalmas előadásaira is!

 

Kapcsolódó kifejezések: Főzz másképpen!  receptverseny 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!